NRKs nye humorprogram kommer i rette tid. Torsdag kveld fra Nydalen på TV 2 har lenge holdt ujevn kvalitet. Og Anne Kat Hærland fremsto ikke som den humordronningen hun egentlig er med sitt heseblesende talkshow på TVNorge.

Underholdningsavdelingen er ingen fulltreffer i sin første nesten-livesending. Men Herborg Kråkevik, Vidar Magnussen og Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim sørger for å trekke opp snittet.

BRAVO HERBORG

At Herborg har en skarp tunge visste vi. I Etiske nøtter til Askepott bruker hun den til fulle. Kronprinsessen som valgte å ”hjelpe to venner som hadde kjøpt seg barn i India”, svarer på spørsmål fra seerne.

Og selvfølgelig har hun to svar til hvert spørsmål: Et som kronprinsesse, og et ”som privatperso”. For det hadde jo vært greit om Se & Hør-fotografene kunne varslet om at de tok bilder på stranden og Mette-Marit kunne trukket inn magen så ”folk ikke tror jeg er på tjukken igjen”. Kronprinsessen prøver seg også på dødshjelp-spørsmål med en logikk som ville fått Slottets rådgivere til å pines. Bravo, Herborg!

Vidar Magnussen skuffer heller ikke i programmets siste, absurde sketsj om et eldre par. Bjarte Tjøstheim spiller konen, som har en viss likhet med Gollum fra Ringenes herre. Men bijobben som Gollum tar en brå og sprø vending. Det er herlig morsomt.

UJEVNE PARODIER

Robert Stoltenberg er også inne på noe i en sketsj om homofile muslimer. Og Bokormens venner med psykoanalyse av barnebøker har noen gode poenger.

Men Hver gang vi møtes-parodien tar ikke helt av, selv om den er betimelig etter dette årets feelgood-programmer. Og skal du parodiere Marit Bjørgen og Therese Johaug, eller Haddy N’Jie, må du ha knallgode tekster. Det hadde ikke Underholdningsavdelingen denne gangen.

Men når programmet har funnet sin form, kan det bli enda bedre. For det er ikke tvil om at mange av Underholdningsavdelingens medlemmer kan humor.