Gå til sidens hovedinnhold

Kristensen fikk Amalie Skram-prisen

Artikkelen er over 11 år gammel

Mirjam Kristensen ble mandag tildelt Amalie Skram-prisen 2010 for sitt forfatterskap.

Amalie Skram-prisen er en skjønnlitterær pris som utdeles årlig av Amalie Skram-selskapet i Bergen.

Prisen består av et reisestipend på 20.000 kroner, og skal ifølge statuttene gå til «en kvinnelig, skjønnlitterær forfatter som skriver i Amalie Skrams ånd».

Juryen skriver blant annet i sin begrunnelse at «noe av det som kjennetegner Amalie Skram som forfatter er hennes livsalvor, hennes mot og hennes vilje til å gå tett på de vonde og smertefulle sidene av livet.

Amalie Skram ønsket å skildre virkeligheten som den var. Det samme alvoret, det samme motet og det samme ønsket om å være sannferdig kjennetegner Mirjam Kristensen som forfatter».

Mirjam Kristensen (f. 1978) er fra Lyngdal. Hun debuterte i 2000 med romanen «Dagene er gjennomsiktige», og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris. For «De som er ute i regnværet» mottok hun Sørlandets litteraturpris.

Hennes tredje roman «En ettermiddag om høsten» utkom i 2006. I 2007 mottok hun Bjørnsonstipendet, Bokhandlerforeningens forfatterstipend.

I 2009 utkom romanen «Et rikt liv». For denne ble Kristensen nominert til P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris.

Hennes romaner er oversatt til tysk og fransk.