Han kaller det «Kroppsøving», og presiserer tidlig at vi ikke skal få utdelt erteposer til å kaste på. Og det er helt greit at vi slipper. Noe publikumsdeltakelse må man likevel være forberedt på, men det er av den snille og greie sorten.

Mer enn kroppsøving handler det om kroppsspråk. Noe komikeren fra Odda er en god iakttaker av, og formidler av. Jeg talte ikke hvor mange varianter kroppsspråk han var innom, men døvespråk og inntog og utmarsj fra julebord var noen av dem.

Pluss dans – oddingen har jo noen mesterskapstitler i diskodans og avslutningen av showet er viet opprinnelsen til ulike danseformer. Visste du for eksempel at qiucksteppere egentlig bare er tissetrengte og at breakdance ble oppfunnet av en trønder som hadde gått seg vill i Bronx?

SEXY REGNSKAP: Det perfekte standup-showet skal være en miks av selvutlevering og skarpe observasjoner. Nå sliter Roar Brekke litt med å få respons på første variant, men at han har mange gode observasjoner er det ingen tvil om. Og så mestrer han den fysiske komikken bedre enn de fleste, og det veier jo opp for et par flaue vitser innledningsvis.

Men den fysiske komikken er altså det som hever forestillingen. Den rommer alt fra sexy regnskapsdamer, via ulike stadier av julebordsfyll (som han jo selv skal få rikelig anledning til å iaktta fremover), til mimikk fra stumfilmens dager. Det siste i et heseblesende effekt-nummer som er blant showets beste.

ASKELADDEN: Dessuten gjør hans gamle klassiker Askeladden en retur, og denne gangen får han smake på det moderne samlivets farer. Lykkelig alle sine dager gjelder nok ikke i eventyrene heller, lenger. Klassikerne skal man ikke kimse av, om de bare tilføres et friskt pust, og det lykkes Roar Brekke med.

Litt strammere kunne det ha vært, og det blir det gjerne etter hvert også. Uansett har Roar Brekke en kameratslig kvalitet som gjør at man hygger seg i hans selskap.

Og så har han dette imponerende registeret av kroppsspråk å formidle. Men om du ikke når å se ham på Rick's, så kommer han sikkert snart til et julebord nær deg.