– Vi tjener rett og slett ikke penger på å sette opp Kaptein Knurr, sier Irene Ahnéll til BA.

Vurderer til høsten

Siden 2009 har teaterstykket om Kapteinen og Maremineheksen fått tusener av barn og unge til Gamle Bergen. Historien om Maremineheksen og Kaptein Knurrs jakt på Poseidons perle har vært en fast tradisjon for mange teatergåere.

Nå kan det altså være slutt.

– Vi har satt ned foten for sommerens forestilling. Det blir ikke Kaptein Knurr i år. Til høsten skal alle de medvirkende i teateroppsetningen møtes og vurdere om teaterstykket om Kaptein Knurr skal legges ned for godt, sier dramatikeren bak teaterstykket.

Minusprosjekt

Kapteinens historier er Ahnélls baby. Hun har kjempet for å sette opp stykket i årevis. Nå kan eventyret være over.

– Vi gikk rundt 40 000 kroner i minus etter fjorårets oppsetning. Hadde vi tatt ut lønn, så hadde tallene vært enda rødere, forteller Ahnéll.

Hun synes det er synd at Knurrs aktivitet legges ned fordi teatestykket ikke er økonomisk bærekraftig.

– Interessen for stykket har vært enorm, og jeg sier ikke dette bare for å syte. Det er et strev å holde noe slikt oppe, og derfor har vi valgt å legge ned prosjektet, sier Ahnéll.

Jobber med filmversjonen

Paradoksalt nok arbeider Irene Ahnéll med filmversjonen av Kaptein Knurr. Interessen for å lage en film av historien har vært stor.

Folk som har vært involvert i teateroppsetningen av Knurr har, ifølge dramatikeren, fått en sorgreaksjon.

– Det ligger veldig mange følelser bak dette stykket. Mange har vært involvert, og da vi delte nyheten med alle de involverte, så reagerte folk med sorg, sier Ahnéll til BA.

Mellom 40 og 50 barn har vært involvert i teaterstykket siden 2009. Flere av dem har endt opp på Den Nationale Scene.

– Kaptein Knurr har vært et springbrett for mange unge talenter, sier Irene Ahnéll.

– Synd

– Det er synd at en så populær teateroppsetning, som så mange vil se, ikke kan fortsette på grunn av at en ikke klarer å få økonomi i det, sier Øyvind Storheim fra Kulturoperatørene til BA.

De har vært involvert i teateroppsetningen siden starten.

– Man klarer å drive på goodwill en stund, men så stopper det opp. Vi opplever nok det samme som de festivalene som er lagt ned de siste årene, sier Storheim, og refererer til blant andre Periferifestivalen.

Nå har de sagt nei til 2017, men Storheim bekrefter at en skal møtes til høsten for å se hva som skjer videre.

Imponert byråd

Kulturbyråd Julie Andersland sier til BA at byrådet er imponert over jobben Krabatene har gjort med Kaptein Knurr.

– Byrådet har doblet støtten deres. Vi gir også særskilt støtte til selve oppsetningen av Kaptein Knurr. Om de likevel ikke får det til å gå rundt, er det synd. Vi håper Krabatene vil bruke sin kompetanse til å jobbe frem andre, nye satsinger i fremtiden, sier Andersland.

Hva synes du om at Kaptein Knurr går inn i historiebøkene, eller kanskje viktigere, hva synes barna dine om det?  Svar på spørreundersøkelsen under.