Det bergensbosatte styremedlemmet i Prosjekt Haiti, Kjell Bjørgvin Nilsen, jubler over engasjementet til bergenskunstnerne.

  • Puls

– Jeg håper folk byr over evne slik at vi får samlet inn masse penger, sier han.

Bjørgvin Nilsen har vært med å drive barneskolen Petit Troll i jordskjelvrammede Port Au Prince siden 2000.

KATASTROFE: Etter det voldsomme skjelvet var barneskolen ett av tre bygg som sto igjen i gatene. Pengene som samles inn i kveld skal ikke gå til tavler og kritt, men til nødhjelp.

– De 22 ansatte på skolen jobber nå som nødhjelpsarbeidere. Pengene fra kunstauksjonen vil gå til mat, vann, medisiner, telt og så videre, sier han.

Skolen har blitt en enda større del av hverdagen for flere av elevene på Petit Troll.

– En rekke elever og deres familier bor nå i telt utenfor skolen. Men det er ikke bare barn og voksne som er tilknyttet skolen som mottar nødhjelp fra oss. Skolen har blitt en nødhjelpsstasjon for alle, sier han.

GIVERGLEDE: Laurie Grundt, Bodil Friele og Betzy Fowler og flere keramikere er blant kunstnerne som har donert verker til auksjonen.

– Det er et fantastisk engasjement i kunstmiljøet i Bergen. Jeg er imponert. Nå håper jeg så mange som mulig stiller på auksjonen klokken 1900 i kveld.

Han besøkte Haiti bare en måned før det katastrofale skjelvet. Nå håper han mange kommer i kveld – ikke bare er millionærer i Mohn- og Friele-klassen som er velkommen.

– Vi trenger at folk byr over hverandre, sier han