– Jeg har aldri hatt tid og mulighet til å dra til South By Southwest før nå. Neste år skal jeg ha masse fri. Derfor er timingen perfekt. Jeg tar med meg gitarist Tommy Kristiansen. Vi skal bare kose oss og ha det gøy, sier Kurt Nilsen til BA på telefon fra Stockholm.

Der er han for å være med på «Skavlan» sammen med duettpartner Bjørn Eidsvåg.

– UTEN PRESS

South By Southwest i Austin, Texas er verdens største bransjefestival for musikk, film og interaktive tjenester. Kurt Nilsen er invitert over av arrangøren for å opptre der i perioden 11. - 16. mars.

Og for første gang i karrieren får han virkelig prøvd seg over dammen, selv om han ble World Idol i 2004 og spilte inn duett med Willie Nelson, som bor like utenfor Austin, noen år senere.

– Det skal bli deilig å få spille for folk som ikke vet hvem Kurt Nilsen er. Det blir som å starte på nytt igjen. Vi opptrer fullstendig uten press. Er et rent overskuddsprosjekt. Går det ikke, så går det ikke, sier Nilsen.

– TIL NASHVILLE

Han regner med å være i USA i flere uker. Blant annet blir det flere konserter i Austin. På planen står også en tur til Nashville for å møte diverse låtskrivere. Dette kan bunne ut i et nytt album.

– Vi skal kjenne på livet, skrive låter, få inspirasjon. Tiden frem til festivalen brukes til planlegging.

– Blir det lagt opp til møte med Willie Nelson?

– Det hadde i så fall vært veldig artig, sier Nilsen.

UTSOLGT I BERGEN

Men før USA-jobbingen blir det hele tolv julekonserter på Ole Bull Scene, fra søndag 15. desember. Alle er utsolgt.

Det er jo utrolig greit å selge alle billettene før jeg fikk gjort intervjuer. Utrolig gøy. Jeg får bo hjemme, reise frem og tilbake, og bare nyte greiene. Men det blir tøft med to forestillinger hver kveld, sier Nilsen.

Han ser heller ikke bort fra at det blir en gjesteopptreden under Bjørn Eidsvågs konsert Grieghallen 24. november.

– Vi treffes senere i dag. Akkurat nå er jeg så døgnvill at jeg ikke engang vet om jeg er i Bergen på den datoen, ler Nilsen.

KRØLL I PRIVATLIVET

Han har vært tabloidmat de siste månedene etter bruddet med konen Kristin Halvorsen, som visstnok har flyttet tilbake til Østlandet med parets felles sønn. Det blir også påstått at han allerede har fått seg ny kjæreste.

– Dette har egentlig ingen noe med. Jeg har det bra. Står på egen ben. Og har ingen umiddelbare planer om å flytte fra Bergen. Men det er helt klart logistikkutfordringer. Foreløpig går det greit, hevder Nilsen.