Kurt fikk byggetillatelse

Den fremtidige hytten til Kurt Nilsen ser slik ut på planstadiet.

Den fremtidige hytten til Kurt Nilsen ser slik ut på planstadiet. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Eidfjord kommune har endelig gitt Kurt Nilsen tillatelse til å bygge den mye omtalte gitarhytten på Hardangervidden.

DEL

- Vi ga Kurt Nilsen byggetillatelse for omtrent 14 dager siden, sier byggesaksbehandler Dag Haraldsen i Eidfjord kommune til BA.

Eks-idolets plan om å ha hytten til 6,7 millioner kroner i Hardanger Fjellandsby på Feet ferdig til 15. desember, er dermed innen rekkevidde.

- Vi legger ned grunnsteinen mandag. Kurt har ennå ikke sagt om han vil være med, men det kan han selvsagt få lov til, sier utbygger Tom Karsten Garen til BA.

FERDIG FRA LATVIA
Mandag kommer også ferdige elementer fra Latvia til hytten - noen av dem opp mot 13 meter lange.

- Vi regner med å få disse på plass i midten av neste uke, så hytten skal være tett om rundt 14 dager. Om tre uker skal vi være helt ferdige utvendig, tror Garen.

Deretter begynner arbeidet med interiøret; kjøkken, bad, gulv og vegger.

- Jeg skal levere hytten fiks ferdig til Nilsen, sier utbyggeren, som ikke tror det skal bli noe problem å nå familien Nilsens mål om å feire jul til fjells.

- Men hvis det skulle komme mye snø, byr det selvsagt på visse utfordringer, vedgår han.

FORNØYDE NABOER
Nilsens kommende naboer har ikke hatt innvendinger mot bergenserens utradisjonelle arkitektoniske smak.

- Nei da. Den ene naboen sa bare at han allerede hadde leid hytten sin ut til Se og Hør, flirer Dag Haraldsen.

At det har tatt flere måneder før byggetillatelsen kom på plass, skyldes at Kurt Nilsen har omgjort søknaden i prosessen.

- Det handlet om terrengtilpasning. Ettersom dette er en temmelig lang hytte, er det viktig at ting gjøres mest mulig praktisk, forklarer utbyggeren.

- Nilsen søkte først om å bygge den på én av de to tomtene han har kjøpt. Da var det en nabo som hadde en merknad. Men så ble dette omgjort, og vi måtte ut på befaring og sende ut nye nabovarsler. Ingen hadde noen innvendinger, så da tidsfristen gikk ut, kunne vi gi grønt lys, forklarer Dag Haraldsen, som selv sans for den arkitekttegnede ferieboligen.

- DETTE BLIR BRA
- Jeg liker buene, og at den ikke er så rett i formen. Det er jo heller ikke noe i naturen. Så jeg tror dette skal bli bra, sier Haraldsen.

Det var BA som i mai i år bragte nyheten om at Kurt Nilsen planla å bygge en gitarformet hytte på rundt 190 kvadratmeter. Siden har saken fått bred omtale på nasjonalt plan, og ble en kjempesnakkis.

Nilsen har selv bekreftet byggeplanene av hytten på vel 200 kvadratmeter, som opprinnelig skulle være en overraskelse for hans kone.

Artikkeltags