Lanserer konkurrent til slaktet OL-låt

Artikkelen er over 5 år gammel

Bergensbaserte Polkabjørn & Kleine Heine har lansert en uoffisiell OL-låt, og når ut på Facebook.

DEL

Norges offisielle OL-låt «The Best Of Us» med Aleksander Denstad With, rapperen Kaveh og operasanger Eli Kristin Hansveen ble slaktet av VG denne helgen.

Olympiatoppen har ikke bestemt seg for hvordan de vil bruke låten videre.

Nå har Polkabjørn & Kleine Heine relansert sin folkelige, uoffisielle ski-VM-låt «I Like To Ski» som uoffisell OL-låt. «Våger å bruke den ferske debatten om årets OL låt til å relansere «I Like To Ski». Kanskje ikke et godt alternativ men et alternativ like fullt...», skriver duoen på Facebook.

MANGE «LIKES» PÅ FACEBOOK

– Den er en universell vinterhit, og kan brukes vinter etter vinter. Men jeg vet ikke om det er en kjempe-OL-låt. Om den kan samle nasjonen er jeg usikker på, mener Heine Bugge alias Kleine Heine. Han skrev låten, mens Bjørn Tomren alias Polkabjørn fant tittelen.

På Facebook har gruppen «Vi som vil at «I Like To Ski» skal bli den nye norske OL-låten» allerede fått 720 «likes» mandag ettermiddag.

– Det er hyggelig, men samtidig er det bare Facebook, sier Bjørn Tomren alias Polkabjørn. Verken han eller Heine Bugge har hørt den offisielle OL-låten.

JODLING

Det spørs om visesang, jodling, folketoner og operasang faller i smak hos de fleste. Teksten er også engelsk, som på «The Best Of Us». Men i motsetning til den offisielle OL-låten fester refrenget seg.

– «I Like To Ski» var litt inspirert av «Vi vandrer med freidig mot», hørte jeg etterpå. Det går an å synge med. Det er jo kjekt på idrettslåter, sier Heine Bugge og ler.

– Jeg bare håper vi slipper å dra til Russland og stå og spille i en hoppbakke. Men det er vel liten fare for det.

Sanger og jodler Bjørn Tomren forteller at den humoristiske videoen til «I Like To Ski» var inspirert av Danseband-Svisj på NRK.

– Det var artig å prøve å lage en musikkvideo som er like dårlig som Danseband-Svisj. Jeg vet ikke om den er like dårlig, men tror den kunne gjort seg godt på Danseband-Svisj eller som OL-låt, sier Tomren.

Tidligere har Polkabjørn & Kleine Heine varmet opp for a-ha på deres avskjedsturné.

Her kan du se NRK-klipp av den offisielle OL-låten «The Best Of Us», som fikk terningkast 1 i VG.

Artikkeltags