Lofgren: – Ikke sjokkert om Bruce går over 4 timer

Nils Lofgren sammen med sin sjef Bruce Springsteen under den første konserten på Koengen i 2009.

Nils Lofgren sammen med sin sjef Bruce Springsteen under den første konserten på Koengen i 2009.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Springsteen-gitarist Nils Lofgren sier han «ikke blir sjokkert» om en av de europeiske konsertene bryter 4-timersgrensen.

DEL

– Jeg tror ikke det skjer, men ville ikke blitt sjokkert heller. Målet til Bruce er ikke å spille en fire timer lang konsert. Hans mål er å gjøre kvelden best mulig. De blir noen ganger eksepsjonelt lange, fordi vi har tre og et halvt album med ny musikk, sier Lofgren i et stort intervju med bladet Rolling Stone.

– Det bare skjedde, brått, at konsertene gikk fra å være litt under tre timer til tre og en halv time, tre timer og førti minutter, tre timer og femti. Det er utmattende og oppløftende. Men jeg ser på Bruce, han gjør alt tungarbeidet, sier Lofgren, som hevder at det amerikanske publikummet ikke vil tåle tre og en halv time konsert med Springsteen.

– De blir utslitt. Det er et rotterace i Europa også, men der har de seks ukers ferie. Og siestaer, mener Lofgren.

Bruce Springsteen og E Street Band spiller på Valle Hovin i Oslo lørdag og på Koengen i Bergen mandag og tirsdag, og går på kl. 19.30. I Oslo er «stengetid» kl. 23, noe som gir mulighet for tre og en halv times konsert.

– ET SHOW SOM ALDRI VIL SKJE IGJEN

I London trakk arrangør Live Nation ut kontakten da Springsteen sang med Paul McCartney – fordi det gikk over tiden. Lofgren sier til rockebladet at det neppe vil bekymre sjefen hans i fremtiden.

– Bruce kommer uansett til å gjøre det han synes er riktig. Han er aldri bekymret over tiden, eller lar seg hemme av mulige overtidsbøter eller lengder på settene. Han tar energien fra publikum og lager et unikt og spesielt show som aldri vil skje igjen. Det spiller ingen rolle om det tar to timer og tyve minutter eller tre timer og femti; han følger magefølelsen og instinktene sine, som er upåklagelige. Han er en av de største artistene gjennom tidene. Han utfordrer seg selv og oss til hele tiden å bli bedre. Tre eller fire ganger i uken får vi prøve oss på det. Det er vakkert.

MISLIKER MULIG AVHOPP

Nils Lofgren legger ikke skjul på at han ikke liker tanken på at Little Steven muligens vil droppe noen Springsteen-opptredener til fordel for «Lilyhammer»-innspilling og kaller det «sinnsykt» og «latterlig».

– Det finnes ingen Steve Van Zandt II. Denne turneen avhenger av alle oss 18. Ingen kan forlate dette uten å skade showet, er min mening.

Men hvis Bruce Springsteen sier det er greit, så er det greit – ifølge Lofgren:

– Da er min jobb å få det til å fungere.

Artikkeltags