Los Lobos klar for Bergenfest

Artikkelen er over 12 år gammel

Los Lobos er mer enn «La Bamba». Nå er tøffingene fra Los Angeles klare for å åpne Bergenfest 2007. Det er også Texas-trubaduren Joe Ely.

DEL

Verken spillested eller spilletid er bestemt. Likevel er det klart at Lobos og Ely kommer til Bergen 26. april for å markere åpningen av Bergenfest.

– Dette blir bare to av de største navnene på åpningsdagen, sier Frank Nes i Bergenfest til BA.

TREKKER FULLE HUS
Los Lobos regnes for å være et av USAs tøffeste rock'n'roll-band. De startet opp i LA allerede i 1973 og har i over 30 år trukket fulle hus på arenaer i hjemlandet.

Det store kommersielle gjennombruddet kom i 1987 med bandets versjon av Richie Valens' «La Bamba» til filmen av samme navn. Låten gikk til topps på lister verden over.

Men Los Lobos er så mye mer.

Deres miks av rock, tex mex, folk, R&B og blues har gjort dem til kritikerfavoritter. Og de mest fremtredende medlemmene – David Hidalgo, Steve Berlin og Cesar Rojas – er etterspurte studiomusikere, og medvirker på plater med alt fra Paul Simon til Tom Waits.

Sistnevnte og Elvis Costello er da også med på bandets album «The Ride» fra 2004. Sammen med mesterverket «Good Morning Aztlan» (2002) viser Los Lobos at de trolig aldri har vært sterkere musikalsk, noe som fjorårets livealbum «Live at the Fillmore» og ferske «The Town and the City» understreker.

LOS SUPER SEVEN
Flere av guttene i Los Lobos var dessuten med på å starte det latinamerikanske superbandet Los Super Seven i 1998, som vant Grammy for sitt debutalbum. Et av de faste medlemmene er nettopp Joe Ely, som kommer til Bergen med trekkspilleren Joel Guzman.

59-åringen fra Texas startet sin musikalske karriere sammen med Jimmie Dale Gilmore og Butch Hancock i The Flatlanders.

Hans to første soloalbum, «Joe Ely» (77) og «Honky Tonk Masquerade» (78), regnes som banebrytere i den nye countrybølgen. Like etterpå møtte han London-punkerne The Clash på turné i Europa. De ble bestevenner. Joe Ely spilte ofte med The Clash, blant annet på bandets famøse turné i USA i 1979. Dette gjorde ham til et slags countryalibi for rockerne.

Ely har frem til i dag gitt ut plater og turnert flittig, både i USA og Europa, ved siden av spillejobber med folk som Bruce Springsteen, John Hiatt og Lyle Lovett.

Billettsalget starter cirka 15. januar.

Artikkeltags