Det er tre år siden Major Parkinson ga ut forrige plate. Nå slipper bergensbandet singelen «Euthanasia Roller Coaster». En litt skummel sommerlåt om berg- og dalbanen som tar livet av deg.

– Teksten er basert på et kunstprosjekt av Julijonas Urbonas fra Litauen. Jeg vet ikke om det var innlegg i aktiv dødshjelp-debatten, men han laget en modell av en berg- og dalbane som tar livet av passasjerene på en human måte, forteller pianist Lars Bjørknes.

– DØR AV EUFORI

– Det er så mye G-krefter at passasjerene faktisk dør i en slags eufori. Vi syntes det var et artig konsept. Vi var i samtale med kunstneren og fikk tillatelse til å bruke navnet Euthanasia Roller Coaster. Han likte visst sangen også, sier Bjørknes. Urbonas fikk mye oppmerksomhet da modellen ble stilt ut på Science Gallery i Dublin i 2011.

I Major Parkinson-låten synger vokalist Jon Ivar Kollbotn «Say goodbye to the world» med vilt blikk, midt mellom klipp fra nettopp berg- og dalbaner.

ALBUM I JANUAR

Singelen blir ikke med på albumet som kommer i januar.

– Vi ville bare få ut en låt nå siden det er lenge siden sist.

– Hvorfor har det tredje albumet tatt så lang tid?

– Det er mye som har skjedd de siste årene, bytte av bandmedlemmer og andre prosjekter som har gitt ut plate. Det har bare blitt sånn, mener Bjørknes.

7. september spiller Major Parkinson på Kvarteret.