Mathea-Mari vant MGP Junior

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er bare helt sykt, sa Mathea-Mari etter å ha blitt kåret til vinner av MGP jr.

DEL

Det var en tydelig beveget Mathea-Mari Glittenberg som kunne sette i et seiershyl etter å ha mottatt vinnertrofeet.

Både Bergen og Valestrandsfossen hevdet seg helt i toppen i gårsdagens MGP jr. Sangkonkurransen for barn og ungdom gikk av stabelen i Oslo Spektrum foran 7300 tilskuere.

– Det er bare helt sykt! Iiiik! ropte Mathea-Mari begeistret etter å ha vunnet det hele.

Da programlederne så spurte henne om hun ville fremføre sangen igjen, var det ikke mye nøling å spore hos sangerinnen.– Ja! Ja! Jajajaja!

Å delta i nettopp MGP jr. var en langvarig drøm for 13-åringen, og hun hadde tidlig ambisjoner om å være med i konkurransen.

– Jeg meldte meg på MGP jr. fordi jeg da jeg var liten bestemte meg for at dét skal jeg gjøre, sa den etter hvert scenevante Mathea-Mari Glittenberg.

Hun har tidligere vært en av ti semifinalister i Norske Talenter og spilt Annie på Folketeateret.

TEKNOLOGIKRITIKK

Lørdag kveld var 13-åringen imidlertid på scenen for å fremføre sin elektroniske popballade «#Online», som er et kritisk blikk på nettopp elektronikken og hvordan vi bruker den.

– Jeg synes folk kanskje er for mye opptatt av sosiale medier. Jeg er jo på sosiale medier selv, og synes jeg og kan være flinkere til å være sosial i virkeligheten, sa Mathea-Mari til BA tidligere denne uken.

ble godt mottatt, og tok henne videre til superfinalen, der de fire mest populære bidragene konkurrerte om førsteplassen. Derfra gikk hun helt til topps.

– DET VAR SYKT GØY

Også Vanja Vatle (14) fra Osterøy var blant de utvalgte blant 600 innsendte bidrag.

De to jentene har i sangkonkurransens løp blitt gode venner, og hadde bare lovord å si om hverandre.

– Vanja er utrolig åpen og lett å snakke med. Vi har samme humor. og har det veldig morsomt når vi er sammen, sa Mathea-Mari i superfinalen.

Da BA snakket med Vanja tidligere denne uken, forklarte hun at hun så på arrangementet mer som en konsert enn en konkurranse.

– Konkurransen begynner ikke før du begynner å tenke på resultatet, mente 14-åringen i forkant av opptredenen.

Men også Vanjas bidrag «Du sto der og lo», som handler om å tro det verste om venninners latter, gjorde det meget godt.

– Mange sier det er en veldig moden sang, og det er jeg veldig glad for å høre, har hun sagt til BA. Resultatet tydet på at også seerne likte den, og brått var halvparten av superfinalistene fra Hordaland.

– Det var sykt gøy første gangen, og så var det tusen ganger bedre andre gangen. Og jeg har så lyst til å gjøre det tusen ganger til. Det var dritgøy, sa Vanja etter sin andre opptreden.

Artikkeltags