Studentsamskipnaden i Bergen nekter å printe ut og henge opp plakatene til Claymords på Fantoft. Metalbandet har gratiskonsert på Klubb Fantoft lørdag, og den går som planlagt.

– Vi har et hensyn å ta til alle våre beboere. Noen kan bli støtt av dette, og jeg synes det er riktig å stoppe det, sier fungerende SiB-direktør Erik Næsgaard.

– OVER STREKEN

Boligmiljøkontakt i SIB, Vegard Botnen, var den som først reagerte på plakatbildet av en mann med hagle og hans ofre.

– Mener du at Claymords har gått over streken?

– Jeg synes det. Jeg føler ikke at jeg bryter noen ytringsfrihet med det, mener Botnen.

– RART

– Jeg kan forstå det, likevel er det rart å få så sterke reaksjoner i og med at det finnes så mye verre der ute, sier Claymords-vokalist Nils Ivar Martila fra Bergen.

– Mannen med haglen var med på forrige cover, og vårt italienske plateselskap ville ha ham med. De tenker ikke så mye på 22. juli. Vi har ikke lyst til å lage intetsigende cover, og dette var det som var tøffest, mener vokalisten som er avbildet med hagle i hånden. Martila har ikke noe problem med å fremstå slik.

– Egentlig ikke. Tarantino får ikke disse spørsmålene. Folk lager jo voldsfilmer. Dette er nesten bare barnemat, sier Martila.

DRITTSEKKER

Claymords slipper platen «Scum Of The Earth» i april. Coverbildet med haglen er tatt av den kjente fotografen Lisbeth Michelsen.

– Låten «Scum Of The Earth» handler om de største drittsekkene som er på jorden, forteller vokalisten.

– Dere identifiserer dere ikke med drittsekkene?

– Det er ingen av oss som er pro-drittsekk, det er for å sette fokus på dem.

Claymords skal på Europa-turné i vår og har fått god respons på metal og pyroshow på Fantoft tidligere. Men i 2011 ble de angrepet, da en beruset publikummer bet gitaristen i hodet.

Claymords fullførte konserten.

I fjor spilte de på Hard Anger Open Air Metal Festival med dansere fra Bergen Pole som svingte seg på scenen. Se intervju med poledanserne her.