KONSERT
NILS PETTER MOLVÆR
Med: Jan Bang, Rune Arnesen, Reidar Skår, Terrence Nicolson, Jon Balke og Pål «Strangefruit» Nyhus
Voss Idrettshall
Vossa Jazz


Molvær hadde lovet noe annerledes i forkant av gårsdagens åpningskonsert i Voss Idrettshall. Og han holdt det han lovet. Riktignok lot han variasjoner av velkjente temaer fra tidligere utgivelser – og sin særegne stil – gjennomsyre konserten. Heldigvis. Noe annet ville vært skuffende. Men med sitt nye band har Molvær skapt et kanskje enda mer slående uttrykk.

Der publikum med jevne mellomrom fikk det ene energikicket mer saliggjørende enn det andre – rett i magen.

For det sparker voldsomt når Skår, Bang og Arnesen driver parallellkjøring i et heftig rytmisk raid, godt egnet for dem som ønsker å skifte pulsrytme.

Men i laget over den knallharde grooven er oppfinnsomheten stor i bandet. Jan Bang, for eksempel, er i seg selv en fest. Der Jon Balkes kledelige oppfinnsomhet på tangentene blir et friskt tilskudd til Molværs intense, ladete trompet. Mens Washington-rapperen Nicolson virker litt for beskjedent lavmælt i settingen, og faktisk havner litt i skyggen.

Men så skjer det da også noe absolutt hele tiden så lenge scenen er befolket. Til tider er lydteppet så tett vevd sammen at du ikke hadde fått inn en knappenål. Til tider så skjørt og mykt og meditativt at du kan la deg falle i flere minutter.

Nils Petter Molvær med band er en enormt dynamisk opplevelse. Der et par nye låter, så ferske at de egentlig ikke har fått navn ennå, lover veldig bra for veien videre.