Nå er de klare

Maria Skranes og Marte Eberson i Machine Birds har spilt inn sin først EP med Njål Paulsberg fra Young Dreams og Put your hands up for Neo-Tokyo.

Maria Skranes og Marte Eberson i Machine Birds har spilt inn sin først EP med Njål Paulsberg fra Young Dreams og Put your hands up for Neo-Tokyo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Machine Birds EP-debuterer 15 måneder etter at de overrasket alle, inkludert seg selv, i Urørt-finalen.

DEL

BA intervjuet Maria Skranes og Marte Eberson for første gang i januar i fjor før Urørt-finalen i Trondheim. Duoen som plutselig dukket opp med sin Urørt-låt «One last try» fra korridorene på Griegakademiet fortalte at de trengte et apparat rundt seg for å ta det neste steget.

TAR PERMISJON
– Vi hadde ikke visst hvem vi skulle ringe engang, smiler Eberson. Sammen med Skranes og med plateselskapet Nabovarsel og agentbyrået Shadow Agency slipper de «Save yourself EP» i hele Norden 4. mai.

Maria tar nå permisjon fra Griegakademiet i ett år for å satse på Machine Birds. Marte, som blant annet også spiller i musikkollektivet Teknopoly, lever utelukkende av musikk.

– Vi gleder oss veldig til å vise dette til folk nå. Vi syns selv at det er snålt og litt absurd, men samtidig fint, selvfølgelig, sier Eberson.

– Låtene våre har fått ny drakt etter at vi begynte å samarbeide med Njål (Paulsberg fra Put your hands up for Neo-Tokyo og Young Dreams journ. anm.). Vi har veldig klare ideer om hvordan låtene våre skal høres ut og med hans inngang til musikk, som er ganske forskjellig fra vår, har vi bygget lydbildet sammen, forteller Skranes.

TIL STORBRITANNIA?
Edda Magnusdottir fra Shadow Agency sier til BA at de lyst å sende duoen på utenlandsturné, men at de vil se hvordan mottakelsen blir på EP-en først. Det jobbes visstnok også med promobyråer i Storbritannia.

Fra å være studenter ved Griegakademiet har duoen det siste året også kommet inn i et musikkmiljø i Bergen.

– Tilbakemeldingene og den konstruktive responsen vi får på ting i miljøet er noe av det jeg setter mest pris på. Sist her på Studentimpulser satt vi bak scenen med Young Dreams og fikk gode tilbakemeldinger på det vi gjorde, for eksempel når det kom til valg av synthlyder. Det er noe man ikke får så ofte på Griegakademiet, sier Skranes.

Artikkeltags