Nå kan Silja fra Bergen vinne Spellemann

Silja Sol ble mandag formiddag nominert til Spellemann i viseklassen.

Silja Sol ble mandag formiddag nominert til Spellemann i viseklassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De nominerte til Spellemann offentliggjøres i dag.

DEL

Allerede før helgen startet de første kontroversene rundt Spellemann-nominasjonene da det ble kjent at Todd Terjes bejublede albumdebut «It´s album time» ikke er påmeldt Spellemann i det hele tatt. Dermed kan han ikke vinne Spellemann. Om han ikke skulle bli «Årets Spellemann», riktignok.

– VELDIG STORT

Bergenske Silja Sol er nominert til Spellemann i viseklassen.

– Visekategorien er egentlig ganske greit. Jeg skrever jo visete tekster - visepop. Jo, platen passer ganske greit inn der.

– Det er jo veldig stort å bli nominert. Det er fint at «På hjertet» når ut til så mange. Nå gleder jeg meg skikkelig til å spille konserter og turnere i 2015, legger hun til.

Silja Sol har også rukket å tenke litt på selve kvelden i Stavanger Konserthus på nyåret.

– Jeg har tenkt litt på at det er litt skummelt - hele settingen, liksom. Jeg syns det virker skummelt å få kameraet opp i fjeset når man sitter i salen og ikke har vunnet, men samtidig er jeg er alltid glad på andres vegne. Det er stas bare å være nominert.

– Hvem andre håper du får med seg hjem en pris fra utdelingen?

– Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på. Jeg tenker at Sondre Lerche er ute med en veldig bra plate.

DE ANDRE NOMINERTE

Christine Sandtorv ble nominert i barneklassen for «Stjerneteller - Dinomaur». I Indie-klassen fikk Thea Hjelmeland sin nominasjon for «Solar Plexus». I tillegg ble hun nominert i teksforfatter-kategorien.

Röyksopp ble nominert for begge sine album av året, både Robyn-samarbeidet «Do it again» og deres egne «The Inevitable End» i kategorien popgruppe. I tillegg ble de nominert to ganger, igjen for begge platene, i komponist-klassen. Sondre Lerche ble både nominert i kategoriene tekstforfatter og popsolist for «Please», mens Store P fikk sin nominasjon i «Urban»-kategorien.

Anja Elena Viken ble nominert i nykommer-kategorien, mens Gabrielle fikk en nominasjon for «Årets Hit» for «Fem fine frøkner». Harmonien og Marius Neset ble også lest opp av Jenny Skavlan under pressekonferansen i Oslo.

Under Spellemann 2014 skal det deles ut priser i 21 kategorier, i tillegg til Årets Spellemann. Spellemann-showet går av stabelen i Stavanger Konserthus 17. januar.

Artikkeltags