Fredag 19. september kommer den tidligere a-ha-vokalisten på et sjeldent bergensbesøk.

Morten Harket holdt sin aller første solokonsert i Bergen i Teatergarasjen 27. november 1995 med hans første engelske soloplate «Wild Seed» i bagasjen. 31. januar 1997 kom han tilbake, denne gang etter å ha gitt ut soloplate nummer tre, «Vogts Villa», i november året før.

Siden den gang har Harket vært travelt opptatt med a-ha, frem til bandet ble oppløst i 2010, og på de to soloalbumene som han har gitt ut før årets «Brother», «Letter from Egypt» (2008) og floppen «Out of My Hands» (2012) har Harket turnert fint lite i Norge.

Det tidligere a-ha-medlemmet starter festivalsesongen på Grefsenkollen fredag kveld på Over Oslo før han gjør to spillejobber i Paris og London, to konserter som ble utsatt etter at Harket fikk stemmetrøbbel tidligere i vår. Deretter fortsetter 54-åringen sommeren med festivaler og enkelte egne solokonserter.

a-ha var et band som spilte lite festivaler gjennom karrieren. Det er en av grunnene til at Harket gjør mye av det i ukene som kommer.

– Jeg liker ideen om å gå på scenen med et mer generelt publikum som ikke nødvendigvis har kommet for å se meg spesifikt. Jeg har godt av å spille for et i utgangspunktet uinteressert publikum. Det er noe sunt ved det, sa han til Budstikka i mai.