Nå skal Kurt på gitarhytteferie!

Den mye omtalte gitarhytten til Kurt Nilsen på Hardangervidden er nå ferdig.

Den mye omtalte gitarhytten til Kurt Nilsen på Hardangervidden er nå ferdig. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Den famøse gitarhytten på Hardangervidden er ferdig.

DEL

Nylig røpet verdensidolet at hytten snart er ferdig. BA kan i dag vise at det stemmer. Dermed er Kurt Nilsen snart klar for fjellferie.

21. mai i fjor kunne BA som første avis fortelle om Kurts fantastiske hytteplaner: En gitarformet storstue i Hardangervidda Fjellandsby til 6,7 millioner kroner!

Opprinnelig skulle gitarhytten stått klar til jul, men den er altså blitt nesten et halvt år forsinket. Møblene kom rundt påsketider, og nå mangler bare finpussen innvendig og torven og skiferhellene på taket.

SNART FRI: - Jeg skal dit om ikke lenge og bare låse meg inne og slappe helt av i en ukes tid. Det kommer ikke til å bli noe fest der med det første, sier Nilsen til Dagbladet.

- Jeg vil heller bruke tid på å lage min egen mat, hive laken på egen seng og bli kjent med eget hjem. Jeg trenger det, for man får liksom ikke helt roen i en turnébuss med 14 karer som snorker og fiser.

Den kommende uken og helgen har Nilsen spillejobber på Østlandet. Men så -såhar han fri i noen uker, før den pågående Norges-turneen fortsetter.

SOMMERHYTTE: At det er vårlig og ikke full vinter når familien Nilsen endelig får flytte inn i gitarhytten sin, passer eks-rørleggeren godt.

Han har tidligere sagt at han først og fremst kommer til å bruke hytten sommerstid - til avkobling og til å skrive låter.

Dessuten er Nilsen en lidenskapelig fisker.

- Og så kommer jeg helt sikkert til å kløyve noe jævlig med ved, sier han.

FLYGEL OG BOBLEBAD: Innvendig har hytten et boareal på rundt 200 kvadratmeter.

Ifølge arkitekttegningene, blir gitarhalsen en lang gang, mens den øvre delen av gitarkassen skal romme tre soverom og bad med hjørnebadekar. Nederste del av gitarkassen blir kjøkken og en oval stue med åpen himling.

Øverst på gitarhalsen, ved strengefestet, er det tegnet inn et stort flygel. Og rett utenfor døren har Nilsen planer om en badestamp eller boblebad.

Det er også lagt opp til en andreetasje - formet som et tårn på drøye ti kvadratmeter med utgang til egen terrasse.

(Denne saken stod på trykk i BA 4.mai 2008).

Artikkeltags