Det er Dagens Næringsliv som har publisert listen over de mest solgte krimbøkene som er utgitt i 2014. Der troner Jørgen Jægers bok, «Ridderkorset» på en femteplass, mens forfatter og tidligere BA-journalist Monika Yndestad har sikret seg en tiendeplass med «Gapestokk».

TO GODE NABOER

– Det synes jeg er hyggelig for begge oss to, og jeg har allerede gratulert Monika, sier Jørgen Jæger.

– Det har vært en bratt læringskurve. Det er veldig gøy og en kjempestor anerkjennelse å havne på topplisten, legger Yndestad til.

Hun beskriver forholdet til Jørgen Jæger som gode naboer og venner.

– Monika og jeg reiser på krimturneer sammen. Det har fungert veldig bra og vi har en fin kommunikasjon, sier Jæger.

– Vi er to gode naboer som jobber sammen og turnerer sammen. Jeg er heldig som er omringet av rause kollegaer i Bergen, legger Yndestad til.

VAR SELV SKEPTISK

Mens Jæger ga ut sin første krimbok, «Skyggejakten» i 2003, kom Yndestad på banen i 2012 med «Jentene fra Balletten».

– Jeg er helt ny på markedet og må gå samme vei som alle andre. Salgstoppen viser jo at bøkene har kommet inn på markedet. Det har gått kjempefort og er kjekt. Samtidig er det litt synd på BA, sier Yndestad og ler.

Hennes nyeste bok, «Gapestokk», er nemlig hennes andre bok om BA-journalist Alice Bratt som blir funnet overstadig beruset i sin egen bil, som har kjørt av veien.

– Jeg husker selv at jeg var skeptisk til nye navn på bokcover, og en må jobbe seg inn. At vi er på topplisten gir uttrykk for at bøkene er spennende, mener Yndestad.

– KJEMPETALL

For Yndestad var det en hyggelig overraskelse å se at «Gapestokk» hadde klatret seg opp på listen over de mest solgte krimbøkene som er gitt ut i 2014. Jæger hadde derimot en liten anelse om at det ville gå rette veien for boken.

– Jeg har hatt en god følelse. I hele vår har boken vært en bestselger, forteller han.

«Ridderkorset» ble sluppet 2. februar, og var utsolgt allerede før den ble lansert.

– Den har solgt godt hele tiden, og det er veldig artig at det ble utsolgt såpass tidlig. Opplaget er nå på 15.000 bøker, forteller han.

Yndestads bok, «Gapestokk» kommer nå ut i pocketutgave og har dermed et samlet opplag på 9.700 bøker.

– Det er et kjempetall. Alle er avhengige av dyktige folk, og jeg er veldig fornøyd med jobben forlaget har gjort og bokhandlerne som selger bøkene mine, sier hun fornøyd.

Nå jobber begge forfatterne med sine kommende bøker. Jæger har allerede rukket å skrive 150 sider i sin kommende bok, mens Yndestad jobber på tredjeboken om BA-journalisten Alice.