Norsk Peer Gynt i Italia

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

– Jeg hadde jo tenkt å holde meg litt anonym her, men det går visst ikke, sier Frode Rasmussen fra sitt lille rede på den italienske kysten.

DEL
I går kveld ga Frode Rasmussen og pianist Geir Botnen italienerne en smak på det folk i Nordheimsund kan vente seg under festivalen Hardingtoner 15. juni.

– Geir kom på besøk for å øve. Vi jobbet i en uke, og så var det noen venner av meg som ble så begeistret at de ville arrangere konsert. Det begynte med at den skulle være privat, men det er den ikke nå lenger, sier Frode på telefon fra Italia, mens han nyter utsikten over Middelhavet.

– Nå har vi problemer med å få stablet inn alle.

NORSK I ITALIA
I et gammelt hus fra 1500-tallet underholdt de to nordmennene italienerne i går kveld.

– Vi skal fremføre utdrag fra Peer Gynt. Det blir stort sett sang og musikk, men jeg skal fremføre tre monologer også, fortalte Frode BA noen timer før konserten i går.

– Monologer? På italiensk da?

– Nei, på norsk. Det er så visuelt at de forstår, men en italiensk mann skal fortelle hva som skjer underveis.

– Dette er en kunstnerby – litt mindre enn Bergen. Jeg har gode kontakter og begynner å kjenne en god del folk her. Dessuten er folk så gjestfrie, akkurat som i Nord-Norge.

Peer Gynt-stykket er egentlig et bestillingsverk til Hardingtoner i Nordheimsund. Premieren er 15. juni, og med på scenen blir to dansere. Den ene, Yvonne Øyen, er Frodes samboer. Hun var med i går kveld.

– Den andre danseren er hennes bror, Alan. Han er ansatt ved Carte Blanche.

– Når får Bergen se det nordheimsundere og italienere får se?

– Klart vi må til Bergen også. Til høsten en gang, kanskje. Jeg har blitt litt forsiktig av meg. Men det er klart at man har internasjonale planer også.

– Men du kommer hjem snart?

– Ja. Vi har premiere 15. juni, så jeg kommer hjem til Bergen 1. juni for å øve. Også kommer jeg jo til høsten, lover Frode.

– For godt? For å bo?

– For å bo, men jeg har tilbud i Tromsø og Oslo som jeg vurderer, og så blir det nok mer Italia på meg. Men jeg må jo hjem og tjene penger igjen, ler han, og vil ikke fortelle mer om jobbtilbudene.

Artikkeltags