Nye sprell fra raske menn

Øyvind Rafto (t.v.), Anders Hoff og Calle Hellevang Larsen i Raske Menn planlegger nytt show høsten 2009. Bergenserne får en smakebit når julegallaen som humortrioen er med på, når Arenum 13. desember.

Øyvind Rafto (t.v.), Anders Hoff og Calle Hellevang Larsen i Raske Menn planlegger nytt show høsten 2009. Bergenserne får en smakebit når julegallaen som humortrioen er med på, når Arenum 13. desember. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Folk som likte «The Fast Show», vil kjenne igjen mye av humoren, sier Calle Hellevang Larsen. Snart tester kjappisene nytt show i Bergen.

DEL

Raske Menn skal prøve ut nye numre på julegallaen i Arenum 13. desember. Men om det blir showpremiere i Oslo eller Bergen neste høst, er ikke bestemt.

  • Puls

– Personlig vil jeg gjerne kjøre premiere i Bergen. Det har mange fordeler. Men familiesituasjonene tilsier nok at det er lettere å starte i Oslo, der alle tre nå bor. Øyvind ble også nylig far, så det er mye å ta hensyn til, sier Calle Hellevang Larsen til BA.

Raske Menns «The Fast Show» ble sett av 300 000 mennesker over en femårsperiode. Forventningene til trioens neste scenesprell er store. Og landets revyteatre står i kø.

– Hvis det blir premiere i Oslo, skal vi uansett kjøre en lang periode i Bergen senere. Jeg foretrekker å spille på en teaterscene som tar rundt 500 publikummere. Det blir mer intimt, sier Hellevang Larsen.

ELLEVE GALLAER: På den turnerende julegallaen, som lander i Bergen og Arenum 13. desember, spiller Raske Menn for minimum 2500 mennesker om gangen. Kontakten med publikum blir så som så, for dette er egentlig et stort og påkostet julebord, med mye mat og drikke.

– Det blir litt kaotisk. Vi starter hele showet. Mange står i matkø, andre er midt i festen. Men jeg synes det går fint.

– Dere har to nye numre på spilleplanen?

– Ja. Det ene har vi fått veldig god respons på. Det blir helt sikkert med i det nye showet vårt. Der later vi som om Øyvinds kropp er et norgeskart. Nesen er Lofoten. Så baller det på seg, smiler Larsen.

Til sammen skal de spille elleve julegallaer i de største byene. Blant de andre artistene som er med på laget, er Kurt Nilsen, Wenche Myhre, Kåre Conradi og Erlend Bratland.

– Det er stor spennvidde, og vi har det gøy bak scenen. Men jeg sparer på julematen, selv om det er vanskelig. Pinnekjøttet skal først spises julaften. Og det i Bergen, selvfølgelig, insisterer Calle Hellevang Larsen.

TJENER GODT: Nå jobber trioen fra klokken 1000 til 1600, mandag til torsdag, for å sy sammen et best mulig show høsten 2009.

– Vi har hundrevis av ideer på blokken. Folk som likte «The Fast Show», vil kjenne igjen mye av humoren. Vi vil ha det morsomst mulig.

– Etter julegallaen blir det spillefri?

– Ja. Det blir noen lukkede firmajobber og prøveforestillinger. Utenom det har vi ingen planer i vår, verken på scene eller foran kamera. Vi må få mest mulig fred til å jobbe med tekstene. Derfor sier vi mye nei.

– Millionlønningene de siste årene gjør at dere kan ta spillefri med god samvittighet?

– Vi skal ikke klage på lønnen, nei, smiler Larsen.

Artikkeltags