– Jeg vil ikke gå på barrikadene for MC-klubbene, men jeg synes mange av dem har fått feilaktig mye pes. Slik forsvarer Gest at han menger seg med den omstridte MC-klubben Union MC i sin nyeste musikkvideo.

  • Musikk

I videoen har han med seg en flokk «bikere» fra Union MC. Medlemmer av klubben har flere ganger vært etterforsket og dømt for narkotikavirksomhet og ulovlig våpenbruk. Bergenspolitiet har tidligere uttalt at Union MC er uønsket i Bergen. Klubben har tidligere vært linket mot Hells Angels.

– De har i likhet med en lang rekke bergenske motorsykkelfolk vært entusiastiske både til Spetakkel og til min solokarriere.

– Jevnlig har de vært fast inventar på både konserter og slippfester. Ikke bare Union, men flere klubber, sier Gunnar Greve «Gest» Pettersen.

UØNSKET AV POLITIET: Union MC og andre motorsykkelklubber har fått mye medieomtale på Vestlandet de siste årene. Politiet stiller mannsterke hver gang de samles og uttaler at de ønsker dem bort fra byen.

– For meg er de hyggelige og oppegående mennesker. Selvsagt kan jeg også se at folk stiller spørsmål og blir skeptiske, men jeg har aldri hatt noen befatning med eller kjennskap til kriminell aktivitet med en MC-gjeng i hele mitt liv, sier Pettersen bestemt.

Tidligere har rapperen mottatt støtte av kommunen for rusforebyggende arbeid. gest-prosjektet «Veivalg Live» mottok 95 000 kroner fra Bergen kommune i 2007.

– Jeg har hatt to suksessfulle skoleturneer med rusforebyggende arbeid. Noe som ga meg og forhåpentligvis tilhørerne mye.

IRONI: På teksten til videoen «Skrivesperre», der MC-klubben Union medvirker, synger Gest at «Når sant skal sies livet kunne vært verre. Kunne vært edru, hatt skriversperre», og et annet sted «eg é litt for glad i fjoms». Det hevder Gest selv at kun er ironi.

– Selv har jeg lagt bak meg den trøblete tiden, men jeg lurer fælt på når resten av verden skal gjøre det. Folk er nødt til å se ironien i videoen og låten, sier Gest.

Bergensartisten legger ikke skjul på at han måtte arbeide hardt og lenge med sitt eget renommé, etter avisoppslagene i 2006. Da ble han dømt for besittelse av kokain.

– Det handler om takhøyde og romslighet. Det ble mye meninger og rykter om min musikk og person som verserte i Bergen. Denne låten et ironisk sleivspark til ryktepraterne, forteller han.

– Folk må huske at dette er en hip hop-video. «Bikerne» er med fordi vi synes det er kult, et utrykk vi var på jakt etter, sier Gest.