Ottoens festaften

Ottoen hadde en fin kveld i går.

Ottoen hadde en fin kveld i går. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Grieghallen (BA): Ottoen sang «Deilig er jorden», og sørget sammen med Helge Jordal, Fargespill, Ole Hamre og Harmonien for et verdig punktum for Mangfoldsåret.

DEL

2008 er markeringsåret for kulturelt mangfold i Norge. Konserten i Grieghallen i går ettermiddag viste frem store deler av det mangfoldet Bergen har å by på – fra Herman Friele til bybildets kjente og kjære Ottoen, fra fagre og bunadskledde jenter til flotte Irene Kinunda fra Kongo.

Sistnevnte fremførte en nydelig versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland».

ALLES RØST: Ole Hamre fortalte fra scenen at han har fått bruke det siste året til å leke sammen med Bergen Filharmo¬nis¬ke Orkester.

– Det har det blitt mangfoldighetsmusikk av, sa han.

Folkofonen – Ole Hamres eget instrument der ulike mennesker synger hver sin tone – var bare ett av mange innslag som presenterte mangfoldet i befolkningen.

Bilder av dem som sang ble vist på stort lerret, og sangerne var alt fra punkere og innvandrere til TV-fjes og kjente politikere som Jens Stoltenberg og Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I folkofonnummeret «Hvordan synger byens løse fugler» var det nok mange publikummere som ble rørt til tårer. På lerretet så vi May Britt som satt utenfor Korskirken og sang. Hun ble akkompagnert av BFO.

Instrumentene viste også mangfold. Ekteparet Johannes og Anne Marie Møllerup spilte henholdsvis på sag og Hawaii-gitar på nesen, mens Ole Hamre spilte på potte.

Hamre, som var konferansier og sydde forestillingen sammen, passet også på å rose BFO.

– Vi har et fantastisk godt orkester i denne byen.

PARADISISK SANG: Fargespill, som startet i 2004, består av 50 barn og unge fra 20 forskjellige land. I går fremførte de blant annet to brudemarsjer – en fra Norge og en fra Kurdistan.

Avslutningsnummeret var «Deilig er jorden» – eller «Sangen om oss alle» som Ole Hamre kalte den. Helge Jordal deklamerte første vers, før 81-årige Ottoen (Otto Fredrik Wollertsen) tok over og sang samme verset.

De siste to versene ble sunget av publikum, og et mer mangfoldig kor kunne man vel knapt tenke seg denne kvelden.

Artikkeltags