På vei inn i proffenes rekker

Kjersti Elvik som den tyranniske barnehjemsbestyreren Miss Hannigan, og Mathea-Mari Glittenberg i tittelrollen som Annie.

Kjersti Elvik som den tyranniske barnehjemsbestyreren Miss Hannigan, og Mathea-Mari Glittenberg i tittelrollen som Annie. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det går helt greit å skrike til Mathea-Mari, sier Kjersti Elvik. Tolvåringen fra Hjellestad er nemlig allerede teaterprofesjonell.

DEL

– Jeg regner henne som profesjonell, rett og slett. Med «Annie»-rollen har hun den utfordringen at hun skal være både tøff og sårbar på samme tid, og hun går inn i det uten å holde tilbake noe som helst. DNS bør virkelig være oppmerksomme på henne, sier Kjersti Elvik.

Med Kjersti Elvik som den tyranniske barnehjemsbestyreren Miss Hannigan, og Mathea-Mari Glittenberg i tittelrollen som Annie, er det to som sørger for at skarre-r’en høres når musikaltraveren får premiere på Folketeateret i Oslo 27. september.

PUBLIKUMSYNDLING

I stykket er det Miss Hannigan som kjefter og smeller, mens Annie selv takler det aller meste med sitt gode humør og sin barnlige sjarm. Og når instruktører sier fra om at det er prøveslutt, så er de like blide begge to.

Mathea-Mari Glittenberg kom på topp ti i forrige sesong av «Norske talenter», etter å ha vært publikumsyndling i finalerundene. Rollen som Annie er det største hun har gjort på en scene.

– Jeg ble advart mot at det kom til å bli mye venting, men siden stykket er så morsomt, og det er så mye som skjer på scenen også i de scenene der jeg ikke er med, så kjeder jeg meg aldri, sier tolvåringen til BA.

Mathea-Mari begynner i åttende klasse på Ytrebygda ungdomsskole i høst, men nå er det intense prøver frem mot premieren 27. september, så skolestarten hennes blir litt utsatt.

– Jeg har hatt tre dager på skolen til sammen. Nå leser jeg lekser på dagtid utenom prøvene, men etter premieren skal jeg være ti dager i Bergen og så spille fire dager i Oslo, så da blir det mer tid til skolen, forklarer hun. Hun og Nora Helen Bratfos deler på rollen.

Hun er ikke i tvil om at hennes første store teatererfaring har gitt mersmak.

– Noen ganger er det så morsomt at den største utfordringen er å unngå å le. Særlig i den første scenen med Kjersti Elvik som Miss Hannigan får jeg lyst til å bryte ut i latter, innrømmer Mathea-Mari.

KJEMPE-TALENT

– Mathea-Mari Glittenberg er et kjempetalent og vi er definitivt oppmerksomme på henne, sier DNS-sjef Agnete Haaland til BA.

«Annie»-stjernen spilte nemlig på DNS sin årlige Holberg-matiné i fjor, rett etter at hun hadde gjort seg bemerket i «Norske talenter».

– Fra mitt ståsted er det morsomme med «Annie» at Oslo må til Bergen for å finne de beste skuespillerne, og det gjelder jo også Kjersti Elvik, sier Agnete Haaland til BA.

– Det ser litt bedre ut for rekrutteringen nå enn da du etterlyste Bergens-stemmer blant skuespillerne for en tid tilbake?

– Ja, den gangen var det jo kun én bergenser som hadde gått ut fra teaterskolen på ti år, men nå er det to som går ut til våren, i tillegg til at vi har med ganske nylig utdannede Susann Bugge Kambestad i «Anne Franks dagbok», sier Haaland til BA.

Unge skuespillere markerer seg også i «Dyveke», der Hanna Misje Haugro og Tomine Mikkeline Eide deler på rollen som den unge Dronning Isabella.

Artikkeltags