Næringslivet i Bergen har spyttet inn 200 000 friske kroner. Det sikrer full drift på «Lørdagsteateret» på Ole Bull Scene i høst.

- Vårens prøveprosjekt var en stor suksess, med 96 prosent belegg på de 16 forestillingene. Vi måtte til og med avvise folk i døren, sier Arvid Ones og Sølvi Rolland til BA.

Hordaland Teater og Ole Bull Scene samarbeider om dette tilbudet rettet inn mot barn og familier. Hver lørdag i høst blir det teater midt på dagen.

- Siden næringslivet stiller opp med støtte, kan vi holde lave billettpriser. Vi har fått mye skryt for opplegget. Mange frigrupper i Bergen for også muligheten til å vise seg frem. Alle får lønn, alle er strålende fornøyde, hevder Ones og Rolland.

URPREMIERE
Høstens program sparkes i gang med en nyoverhalt utgave av fjorårets forestilling «Jorden rundt på 80 dager». Helgen etterpå er det «Lille Edvard G» med Dukkenikkerne.

- Vi hadde premiere på stykket i mars, på Troldhaugen, i anledning Greig-markeringen. Vi har spilt 30 forestillinger for skolene i Bergen, forteller Jack Markussen til BA.

21. september blir det urpremiere på en ny forestilling med «Karius og Baktus» - med Tiril Engelstad, Tormod Løvold og Eirik del Barco Soleglad. Dette er også dukketeater.

Stykket skal spilles tre-fire uker på Ole Bull Scene, inkludert fire forestillinger på «Lørdagsteateret». Deretter blir det turné i Hordaland.

- Vi har med nyskrevet musikk av Lars Bleiklie Devik. Torbjørn Egner sine stykker er vanligvis hellige. Det er lite man kan gjøre. Vi sjekker nå hvor langt vi kan gå, uten å rokke for mye med originalteksten, sier folkene bak.

MYE AKTIVITET
Barnefavoritten «Fritjof Fomlesen» i Lars Viks skikkelse, kommer innom 3. november og 8. desember. Vestlandske Teatersenters «Rødt lys», med en bøllete Helge Jordal i hovedrollen, spilles 20. oktober og 10. november.

Chiku Ali, Trollebandet og Askeladden-eventyret «Trollet som ikke hadde noe hjerte på seg» står også på planen før jul.

Hordaland Teater er i tillegg tungt inne i «Tjukkere enn vann» og «Vestlandsrevyen», som skal spilles for et voksent publikum i sentrum i høst.

- Vi må skru opp aktiviteten for å holde driften i gang.

- Hordaland Teater fikk et underskudd på en halv million kroner i fjor?

- Riktig. Men i år garanterer jeg at det blir overskudd, smiler Ones.