Gå til sidens hovedinnhold

Pengegave sikrer nær fremtid

Artikkelen er over 13 år gammel

Både små og store kan glede seg. Det blir full fres med "Lørdagsteatret" på Ole Bull Scene denne sesongen.

Næringslivet i Bergen har spyttet inn 200 000 friske kroner. Det sikrer full drift på «Lørdagsteateret» på Ole Bull Scene i høst.

- Vårens prøveprosjekt var en stor suksess, med 96 prosent belegg på de 16 forestillingene. Vi måtte til og med avvise folk i døren, sier Arvid Ones og Sølvi Rolland til BA.

Hordaland Teater og Ole Bull Scene samarbeider om dette tilbudet rettet inn mot barn og familier. Hver lørdag i høst blir det teater midt på dagen.

- Siden næringslivet stiller opp med støtte, kan vi holde lave billettpriser. Vi har fått mye skryt for opplegget. Mange frigrupper i Bergen for også muligheten til å vise seg frem. Alle får lønn, alle er strålende fornøyde, hevder Ones og Rolland.

URPREMIERE
Høstens program sparkes i gang med en nyoverhalt utgave av fjorårets forestilling «Jorden rundt på 80 dager». Helgen etterpå er det «Lille Edvard G» med Dukkenikkerne.

- Vi hadde premiere på stykket i mars, på Troldhaugen, i anledning Greig-markeringen. Vi har spilt 30 forestillinger for skolene i Bergen, forteller Jack Markussen til BA.

21. september blir det urpremiere på en ny forestilling med «Karius og Baktus» - med Tiril Engelstad, Tormod Løvold og Eirik del Barco Soleglad. Dette er også dukketeater.

Stykket skal spilles tre-fire uker på Ole Bull Scene, inkludert fire forestillinger på «Lørdagsteateret». Deretter blir det turné i Hordaland.

- Vi har med nyskrevet musikk av Lars Bleiklie Devik. Torbjørn Egner sine stykker er vanligvis hellige. Det er lite man kan gjøre. Vi sjekker nå hvor langt vi kan gå, uten å rokke for mye med originalteksten, sier folkene bak.

MYE AKTIVITET
Barnefavoritten «Fritjof Fomlesen» i Lars Viks skikkelse, kommer innom 3. november og 8. desember. Vestlandske Teatersenters «Rødt lys», med en bøllete Helge Jordal i hovedrollen, spilles 20. oktober og 10. november.

Chiku Ali, Trollebandet og Askeladden-eventyret «Trollet som ikke hadde noe hjerte på seg» står også på planen før jul.

Hordaland Teater er i tillegg tungt inne i «Tjukkere enn vann» og «Vestlandsrevyen», som skal spilles for et voksent publikum i sentrum i høst.

- Vi må skru opp aktiviteten for å holde driften i gang.

- Hordaland Teater fikk et underskudd på en halv million kroner i fjor?

- Riktig. Men i år garanterer jeg at det blir overskudd, smiler Ones.