Prøver seg i England

Fra venstre: Sigurd Haakaas, Sjalg Otto Unnison, Yngve
Andersen, Silje Tombre og Simon Oliver Økland i Shoreditch noen timer før konsert.

Fra venstre: Sigurd Haakaas, Sjalg Otto Unnison, Yngve Andersen, Silje Tombre og Simon Oliver Økland i Shoreditch noen timer før konsert. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

(London/BA.no:) Blood Command dro til England for å møte «hypen» som har vært rundt dem i høst.

DEL

Blood Command er et av managementbyrået Mades satsningsband den nærmeste tiden sammen med blant andre Young Dreams.

Denne uken dro punkrockerne til England for å dele scene med to andre band, London-baserte Trieste og Blasted, på spillestedet The Old Blue Last i Øst-London.

ANMELDERSKRYTET

Etter en nesten panegyrisk anmeldelse av bandets andreplate «Funeral Beach» i det ukentlige britiske rockemagasinet Kerrang tidligere i høst (fem av fem stjerner) som ble fulgt opp av en nesten like overveldende anmeldelse fra Metal Hammer, det nest-største tidsskriftet om rock i Storbritannia etter Kerrang, kastet Mikal Telle seg rundt og fikk bandet på en scene i London.

Det er onsdag kveld og fire timer til Blood Command skal på når vi tar en prat med Yngve Andersen og Silje Tombre.

Det var de to som startet bandet sammen med Sigurd Haakaas i 2008 og som fortsatt utgjør kjernen i Blood Command.

Dagen i London så langt har blant annet gått med til intervjuer som PR-byrået som Made bruker i England har fått i stand.

– De tilbakemeldingene og anmeldelsene vi har fått her borte, har bare vært helt utrolige. Langt over forventningene våre, forteller Andersen.

– Derfor måtte vi komme oss bort her og få vist trynet vårt. Det hjelper ikke å sitte hjemme i stuen i Bergen og vente, sier Tombre.

De to forteller at de er villig til å investere mye tid i det vanskelige engelske markedet for å lykkes her.

– Det er her de aller største rockemagasinene er og det er på mange måter hovedkvarteret for musikk. Det som de liker her setter ofte standarden for hva som blir hørt på andre steder i verden.

– IKKE HVERDAGSKOST

Bandet har også blitt spilt på BBC Radio 1 med låten «Cult of the New Beat», mens det i Norge fortrinnsvis har vært «High five for life» som har blitt spilt på radio, blant annet gjennom A-listen på NRK P3. De to blir sittende å fundere litt over tilbakemeldingene så langt.

– Dette er ikke hverdagskost for en gutt fra Askøy.

– Og en jente fra Arna, ler Tombre.

– Vi må ta denne sjansen vi har fått med den «buzzen» som er her nå, konstaterer Andersen.

Med Blood Command er det flere i Made-systemet som har tro på en ny suksess som den man opplevde med Röyksopp for over ti år siden. Mikal Telle er en av dem. Han er med til London og går fra møter til møter.

Han rekker knapt å spise og hevder han går ned i vekt hver gang han er i London på grunn av all traskingen.

– Vi har en veldig god følelse nå og ikke minst en rekke indikatorer, som den fantastiske anmeldelsen i Kerrang og andre tilbakemeldinger vi har fått, på at det kan skje ting denne gang.

– Når du føler at en hype vokser uten at du har betalt masse penger for å få til en hype, og når det er musikken som er drivkraften til den hypen, begynner det å ringe noen bjeller. Normalt må vi invitere masse folk til å komme på ting som dette, men her går det litt av seg selv, sier Telle til BA.

– Platen fikk veldig mye gode anmeldelser i Norge også, men det virket som den ble fort glemt, i hvert fall hvis man ser på de «Årets beste»-listene som har kommet til nå. I utlandet, og spesielt her i England, har det bare fortsatt en vei.

Hva er målet, i første omgang, for bandet i England?

– Hvis vi får dem på et engelsk plateselskap og et engelsk bookingselskap ville det vært veldig viktig.

PÅ SCENEN

Klokken er 2140: Amy Winehouse spilte her på nyttårsaften i 2008. To måneder etter at Arctic Monkeys slapp debutplaten i 2006 stod indierockerne fra Sheffield på scenen her. Lily Allen har også spilt her. Det første av kveldens tre band, Trieste, er ferdig foran glissen sal. Blood Command-medlemmene gjør seg klare. Blant publikum er det også anmeldere fra rockemagasiner og representanter fra plateselskap.

Bandet er offensive og plutselig strømmer det på med folk fra puben under og opp i andre etasje hvor scenen er. Tombre bøyer seg ut mot publikum og hytter med neven. På neste siste låt, «High five for live» skjer det noe på The Old Blue Last. Flere og flere inne på den trange London-klubben, for øvrig med strippestang i lokalet, synger med. Tombre koster på seg et smil.

Bandet rekker ni låter på den tildelte halvtimen de har foran litt over 100 mennesker og når avslutningsnummeret «Alarm» starter hopper Tombre ut blant publikum og synger fansen rett i ansiktet.

En av de ivrigste til å respondere er Iain Scott.

– Jeg så dem for første gang på The Great Escape (festival i Brighton journ.anm.) og ble fan umiddelbart.

Tror du de kan klare å slå gjennom i Storbritannia?

– De har i hvert fall en god sjanse nå, men de må investere mye tid her og få lagt opp en skikkelig turné. Til nå har de en ganske liten fanbase som bør vokse seg større raskt om de ikke bare skal bli enda et band som nesten klarte det, sier Scott til BA etter konserten.

– MÅ UT PÅ TURNÉ

Før konserten tok BA også en prat med Kerrangs Simon Young. Han er nestkommanderende i rockemagasinet etter redaktør James Mcmahon.

– Blood Command klarer å kombinere et lydbilde influert av band som Drive like Jehu (fra San Diego. Ga seg i 1995, journ.anm.) og hardcorescenen i Washington på midten av 80-tallet med subtile popmelodier. Platen deres, «Funeral Beach», har blitt spilt her veldig mye siden vi fikk den på kontoret.

Onsdag denne uken kom et nytt Kerrang på gaten, hvor Blood Command er intervjuet. Young forteller videre at han hører spor av Oslo-bandet JR Ewing (oppløst i 2006 journ. anm.) i Blood Command.

– Og det er ikke en dårlig ting. Tvert imot.

Han påpeker også viktigheten av å turnere mye for å kapre britene.

– Jeg tror mange vil elske å se dem i en intim klubbsetting med det knallsterke låtmaterialet de sitter på nå.

20. desember spiller Blood Command gratiskonsert på Garage i Bergen.

Artikkeltags