– Publikum i Bergen er dumme

Ann Liv Young har sjokkert i to kvelder på rad på Landmark.

Ann Liv Young har sjokkert i to kvelder på rad på Landmark. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det synes i alle fall Ann Liv Young...

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Den amerikanske kunstneren er i Bergen og på Landmark med The Sherry Show, som har gått for fulle hus både onsdag og torsdag.

Skjønt, første dagen var det riktignok et par som stakk, da den kontroversielle artisten begynte å kaste blåbær fra vaginaen sin på publikum.

– Publikum i Bergen var veldig reserverte. De virket faktisk veldig dumme og prøvde ikke en gang å ta inn over seg det jeg prøvde å formidle fra scenen. Det er likevel ikke noen typer publikum som er dårligere eller bedre enn andre. De er bare forskjellige, sier hun til Dagbladet.

NAKEN I OSLO: Young er i interaksjon med sine publikummere og foranledningen skal være at en av dem i salen ble spurt om hun pleier å onanere. Da vedkommende kvinne svarte «ja», var det en annen som begynte å le. Dette likte Young dårlig.

Hun forteller at forestillingen BA ga terningkast seks i gårsdagens avis, var mindre brutal enn dem hun har vist tidligere. I helgen var hun eksempelvis i Oslo under Ultima Oslo Contemporary Festival. Der la hun seg på alle fire scenen, blottet underlivet og fikk assistentene hennes til å prøve å dytte bæsjen hennes tilbake der den kom fra, ifølge Aftenpostens anmelder.

KUTTET STRØMMEN: I New York tømte Young ut en bøtte med urin som svar på at arrangøren kuttet strømmen da hun onanerte noen centimetre fra ansiktet til en publikummer.

– Jeg verken bæsjet eller tisset på scenen i Bergen. Det var ingen nakenhet involvert. Jeg tok bare ut noen blåbær fra vaginaen og kastet dem på publikum. Det ble også litt tusjing på en manns penis, forklarer Ann Liv Young til Oslo-avisen.

Kanskje var Young mer fornøyd etter show to i Bergen, for onsdag holdt hun det gående i to timer og 40 minutter.

– INTENST: – Det var veldig intenst, men det skjedde gjennom den verbale konfrontasjonen med publikum, ikke gjennom sjokkeffekter, sier daglig leder i BIT Teatergarasjen, Sven Åge Birkeland, til BA.

– Noen ble forbannet, men mange ble også veldig glade.

– Det var ikke noe av nakenheten og utskillelse kroppsvæsker som tidligere varslet?

– Nei, og heller ikke blåbær i vagina som første kveld, eller eksponering av assistentens penis.

FRIE TØYLER: – Trekker du et lettelsens sukk for at hun droppet sine mest ekstreme virkemidler?

– Nei, hun hadde frie tøyler fra oss. Hun leverte på alle måter, og det hadde hun gjort om hun hadde valgt en annen form også.

I motsetning til da BIT Teatergarasjen presenterte Annie Sprinkle for noen år siden, har det ikke vært reaksjoner fra politisk hold.

– Hva skulle det vært reagert på? Det har jo bare vært godord, og det har vært trillet seksere. Je gtolker det som at politikerne lar kunsten være kunst, også når den innimellom er ubehagelig og direkte.

Artikkeltags