Pulsen er tilbake

«Fra lørdag er Pulsen igjen BAs stempel på kulturjournalistikken. Hvorfor? Fordi kulturen i Bergen er viktigere enn noensinne», skriver BAs kulturansvarlig Ørjan Nilsson.

«Fra lørdag er Pulsen igjen BAs stempel på kulturjournalistikken. Hvorfor? Fordi kulturen i Bergen er viktigere enn noensinne», skriver BAs kulturansvarlig Ørjan Nilsson. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BAs kulturdekning går tilbake til sitt opprinnelige navn.

DEL

MeningerFra i lørdag av er Pulsen igjen BAs stempel på kulturjournalistikken. Hvorfor? Fordi kulturen i Bergen er viktigere enn noensinne.

La meg komme med et eksempel. Landets utvilsomt største populærkulturelle aktør bor i byen. Kygos internasjonale avtrykk er så oppsiktsvekkende og er av et slikt format at norske medier sliter med å henge med. Bergenske medier har aldri hatt en så markant aktør på den internasjonale scenen å lage journalistikk på. Hva kan det sammenlignes med? Brann videre fra gruppespillet i Champions League? Kanskje.

Slenger du på Auroras gryende utenlandssuksess, Bergenfest, Festspillene, Carte Blanche, storkonsertene, BIFF, den smått ufattelige innholdsrike samlingen til Kode, at det er aldri er kjedelig på DNS – hverken kunstnerisk og administrativt – og noen suksesshistorier innenfor det utvidede indiebegrepet begynner bildet å fylles. Glem heller ikke de små og amatørkulturen. Og derfor er kulturjournalistikken i Bergen kanskje viktigere enn noen gang. Bergen har kultur for kulturen og er en by som tidvis har et kulturtilbud tilpasset en millionby.

Det må speile journalistikken som lages i kulturbyen. Vi skulle bemannet opp med ti kulturjournalister, minst, for å være så god som vi ønsker å være på kulturscenen og på aktørene som strekker lange linjer fra de største scenene i verden og tilbake hit. Det kan vi ikke, men det vi kan gjøre er å skru skruen ytterligere til, gå tettere på scenene, anbefale, guide, avsløre, hylle og kritisere tilbudene som publikum har for hånden. Vi tar pulsen på Bergen. Hvordan gjør vi det? Hver torsdag, her i papiravisen, kommer en utvidet og trimmet kulturkalender som også vil inneholde anbefalinger gjennom helgen.

Hvorfor? Det er flere årsaker til det. En av de er at artister, skuespillere, kunstnere, arrangører, museer og teatre for lengst har laget sine egne presseplaner, plattformer med følgere, lesere, seere og lyttere. Når informasjonsflyten blir massiv trenger man de redaksjonelle anbefalingene, avsløringene, kritikken. Det skal du få på Pulsen. En annen årsak er at kulturbyen Bergen skal ha det.

Artikkeltags