Purified in Blood til ny bergensfestival

Purified in Blood er klare for Usig.no.

Purified in Blood er klare for Usig.no. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– I ekstase! Hva skal man si? Vi er smigret og i ekstase, sier Tom Erik Anker Olsen, daglig leder og en av stifterne av Usig.no.

DEL

Anker Olsen er daglig leder og en av stifterne av Usig.no.

Usig.no har nettopp sikret seg Purified in Blood til årets festival, som blir den første Usig.no-festivalen.

Tom Anker jobber for øyeblikket med å booke band til den tredager lange festivalen som går av stabelen hos USF Verftet den første helgen i september.

GODT FORNØYD

– Det er litt Robin Hood-aktig følelse over det hele. De etablerte er med og hjelpe det uetablerte. Jeg har appellert til musikerdrømmen i dem om å bli med å støtte undergrunnen i Bergen. Ikke alle band er like giret på å støtte, men Purified in Blood digger konseptet og var rask med å vise interesse. Vi er kjempefornøyd med å få med et såpass stort band som kan bidra med å synliggjøre det høye nivået undergrunnen i Bergen innehar, forteller han.

Tom Anker mener det samme gjelder for USF Verftet.

– At de blir med, viser at de tar ansvar og ønsker kulturvekst i egen by.

Han informerer videre om at det vil bli satt opp sjangerbestemte dager, slik at publikum får helhetlige kvelder.

– Et stort norskt band og to band fra Usig per kveld gir en perfekt balanse, mener han.

Han legger til at kombinasjonen av usignerte, skjulte perler i undergrunnsmiljøet i Bergen, kombinert med kjente artister, vil fungere svært bra sammen.

FLERE STORE BAND KOMMER

– Jeg forsikrer om at publikum vil bli imponert over nivået i egen by og at overaskelsesmomentet vil sette spor i minneboken, smiler han.

Ifølge han vil det komme flere stor norske band, men foreløpig kan festivalen ikke røpe hvem helt ennå.

Overskuddet av festivalen skal tilbake til musikken.

– Vi ønsker å donere tilbake overskuddet til blant annet skoler. Jeg håper å engasjere folket og om det er skoler som sliter med musikkutstyr, må de ta kontakt, oppfordrer han.

SPILLER FOR FORBILDET

Bandet Shattered Society er selv blodfans av Purified in Blood. Nå skal de varme opp for bandet.

– Det kommer til å bli dritfett, sier André Solberg i bandet.

Shattered Society er også bekreftet til årets festival og er dermed det første bandet fra Usig.no som lanseres. Bandet har allerede vært på oppvarmings turne for Six Feet Under.

– I våre øyne er Shattered Society kanskje det sterkeste undergrunnen av Bergen har å by på i denne sjangeren sier Tom Anker.

Ifølge Solberg har bandet vært på hver eneste konsert med Purified in Blood. Nå gleder de seg til å varme opp for sitt musikalske forbilde.

– Det blir gøy å spille for noen som er så store. Om vi klarer å tenne publikum like bra som Purified in Blood, betyr det at vi virkelig er på rett vei, sier han.

Artikkeltags