Gå til sidens hovedinnhold

Randi Lindtner Næss er død

Artikkelen er over 12 år gammel

Sangerinnen og skuespilleren Randi Lindtner Næss døde natt til onsdag, 104 år gammel.

Randi Lindtner Næss bodde de siste årene på Domkirkehjemmet i Bergen.

– Vi feiret 104 årsdagen hennes 11. mai. Da underholdt hun oss med sang. Hun husket fortsatt mange av tekstene fra en lang karriere på scenen, sier hennes sønn, skuespiller og regissør Arne Lindtner Næss.

LANG ROLLELISTE: Randi Lindtner Næss ble en institusjon på Den Nationale Scene. Hun var ved teateret i over 60 år. Hennes siste rolle var i 1991. Da stod 86-åringen på scenen sammen med sin bror, Lothar Lindtner og Rolf Berntzen.

Randi Lindtner Næss hadde roller i de fleste av de store operaforestillingene på DNS, både før og etter krigen. Rollelisten er like lang som den er imponerende; «La Boheme», «Faust», «Flaggermusen», «Carmen», og «Den glade enke», er noen av klassikerne som hun medvirket i.

Men skuespilleren Randi Lindtner Næss spilte også de store dramatikerne, som Ibsen, Shakespeare og Strindberg. Hun var allsidig og ikke minst dyktig.

– Jeg vil også trekke frem hennes store pågangsmot, som hun hadde hele livet. Min far var involvert i illegalt arbeid under krigen og klarte med nød og neppe å flykte til Sverige. Mor ble alene med to jenter og en liten baby.

– Men hun stod alltid støtt på egne bein, også etter at min far, Birger gikk bort i 1976. Hun var enke i 33 år og bodde i egen leilighet helt til hun var 100 år, forteller Arne Lindtner Næss.

Randi Lindtner Næss etterlater seg barna Berit, Eli og Arne. Begravelsen er fredag 29. mai.