Rano (16) har Norges største Justin Bieber-blogg

Justin Bieber-blogger Rano Akbar (16) får møte sitt store idol i april neste år.

Justin Bieber-blogger Rano Akbar (16) får møte sitt store idol i april neste år. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Snart får hun omsider møte idolet.

DEL

Rano Akbar (16) ble en «belieber» (se forklaring lengre ned) etter å ha sett Justin Bieber sin film, «Never Say Never».

Nesten to år senere sitter hun med Norges største Justin Bieber-blogg.

– Som regel ligger statistikken min på 3000–4000 unike besøkere hver dag, men i går hadde jeg for eksempel over 5000 inne på bloggen min, sier Rano.

Hun ligger på 23. plass hos blogg.no sin bloggtoppliste. Med innlegg som nyheter om Justin Bieber, bilder, twitterutdrag og historier om artisten, har hun markert seg som den største bloggen i Norge som omhandler den kanadiske artisten.

16-åringen har ingen planer om å stoppe med det første.

– Det er spesielt å ha en så stor blogg og så mye oppmerksomhet. Faktisk stopper folk meg på gaten og kjenner meg igjen, innrømmer hun.

Men med det kommer også visse fordeler. Blant annet sponsorgaver, som hun deler bort til andre beliebers. I løpet av de neste dagene kommer hun til å sende en billett til en jente som havnet i bilulykke.

Siden Rano hadde en billett til overs, ga hun like godt billetten til en helt fremmed person. Det eneste de har til felles, er å være «beliebers».

– Jeg har sikkert hjulpet 30–40 personer med å komme seg på konserter. Når jeg får muligheten til å hjelpe andre, så gjør jeg selvsagt det, smiler hun.

FÅR MØTE IDOLET

På veggene henger et knippe utvalg av plakatene hennes. Hun har over hundrevis gjemt i en pose, ikke alle får plass på soveromsveggen.

Mens moren har gått lei av å høre om idolet hennes, får ikke Rano nok. I april får hun møte ham.

– I mai vant jeg et møte med ham, men på grunn av oppstyret med «belieberene», kunne han ikke møte oss likevel. Det var tungt å sitte i etasjen under Bieber og ikke få møte ham. Universal Music sendte meg en stor gavepose som beklagelse, og jeg får møte ham igjen nå i april.

– Hva skal du si til Bieber når du får treffe han?

– Jeg skal si hvor mye jeg elsker han og fortelle om bloggen min. Mer enn det vet jeg ikke, for jeg tror ikke helt det har gått opp for meg.

Men det kommer til å bli et sterkt, følelsesladet øyeblikk.

Artisten kommer til Norge for å ha tre konserter. Rano skal på minst to av dem, kanskje også den tredje.

DETTE ER EN «BELIEBER»

Hun er det de kaller en «belieber»

– Det betyr at en er der for han hele tiden. En støtter han, ikke bare på grunn av musikken, men også på grunn av barndommen hans og det han har gått gjennom. Dessuten står en imot dem som hater han og kommer med stygge kommentarer. En viser rett og slett at en støtter Bieber, forklarer hun.

Fansen til det amerikanske tenåringsidolet, Justin Bieber, blir ofte kalt «beliebers». Men hva betyr det egentlig?

Hun tror mange blir «belieber» av samme grunn som hun selv.

– Justin Bieber er en utrolig talentfull artist og danser. Måten han oppfører seg mot fansen, spiller også mye inn. Bieber er omsorgsfull, jordnær og behandler fansen bra. Alt med Justin Bieber, gjør at en har lyst å bli en «belieber», mener Rano.

Men det er selvsagt mer som gjør at han smelter hjertene til jentene.

– Han er jo veldig kjekk også, da!

Artikkeltags