"Rødt Lys" har gått sin seiersgang på Østlandet i lang tid. 70 000 mennesker har etter sigende sett forestillingen.

BERGENSVERSJON

Nå er det klart for bergensversjonen med Helge Jordal, en av guttene i Spetakkel og flere andre på scenen.

– Målet er å spille for alle 1., 2. og 3. klassingene i Bergen før jul, sier produsent Steinar Thorsen i Vestlandsk Teatersenter til BA.

"Rødt lys" blir kalt "tidenes mest spennende trafikkundervisning". For dette er et skuespill om trafikkopplæring.

RICHARD RÅSKINN

– Helge spiller Richard Råskinn, en fyr som mener det viktig at barn går på rødt lys for å få litt spenning i livet. Han lærer barna konsekvent feile trafikkregler. Og er slik sett veldig politisk ukorrekt, sier Thorsen.

Forestillingen er skrevet av Per Jan Ingebrigtsen. Det lokale musikkansvaret har Gisle Johnsen i Grieg Music Education, som også står bak det webbaserte undervisningsopplegget som følger teaterstykket.

– Målet er at hver skoleklasse som ser stykket skal jobbe med videre med stoffet i etterkant.

– Men det er ikke bare åpent for skoleklasser?

– Nei. Vi kjører lukkede skoleforestillinger om formiddagen, så flere åpne om ettermiddagene slik at foreldre også kan delta, sier Thorsen.

SPETAKKEL

Det er 11 sanger i stykket. Det skal også hyres inn en DJ som skal avslutte forestillingen. Håpet er å få med en av guttene fra oppløste Spetakkel.

– Barna skal bidra aktivt i forestillingen. Blant annet vil scenografien på hver forestilling bestå av bilder barna selv har laget. Disse blir derfor skiftet ut hver dag. Barna blir veldig deltagende hele veien, hevder Thorsen.