Razika lei kroppspress

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi får høre at vi må vise mer hud, være mer sexy og ta av ullgenseren. Det synes vi er tullete, sier frontvokalist Marie Amdam engasjert.

DEL

Bergensbandet Razika er lei av kroppspresset i musikkbransjen.

Razika, bestående av Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter, reagerte da de så den nyeste musikkvideoen til Linnea Dale på Dagbladet sine nettsider.

KRITIKK MOT MUSIKKBRANSJEN

– Vi kritiserer ikke Linnea som artist. Vi synes hun er en dyktig artist, men vi skulle ønske at låten ble satt i fokus, og ikke kroppen.

Hun understreker at kritikken er av musikkbransjen og fokuset unge kvinner får med å kle av seg.

– Vi kjenner på presset selv, men vi tar det ikke til oss. Vi føler vi kan stå for den musikken vi lager, og ser ingen grunn til å selge musikken vår på den måten, understreker hun.

TAR AVSTAND FRA SEXPRESSET

Nå er Razika-jentene lei av å se unge kvinner kle av seg.

– En ser en tydelig trend i USA. Alle kvinnene som bruker kroppen ekstremt mye, og det er synd. Artister som Beyonce, Lady Gaga og Miley Cyrus kler alle av seg. Det er artister som hadde klart seg strålende uten å kle av seg for å selge musikken. Poenget er at i musikkbransjen er det mange menn som styrer, tror Amdam.

Hun forteller at bandet tar sterkt avstand til kroppspresset kvinnene i musikkbransjen får på seg.

– Mange unge jenter lar seg lett styre av musikkbransjen, og det er derfor vi har dette problemet. Det er en farlig trend hvor sex selger. Det er en trend vi ønsker å ta avstand fra.

NATURLIG VINKLING

Razika poenterer at det ikke er kritikk mot artisten Linnea Dale, men kritiserer Dagbladet for å ha fokusert på Linneas kropp, og ikke låten. Kulturredaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, mener vinklingen var naturlig.

– Linnea Dale forteller selv i saken at videoen er spilt inn på Ibiza og at antrekket er «inspirert av den halv-erotiske filmen Barbarella fra 1968, med Jane Fonda i hovedrollen". Når vi har laget en sak om musikkvideoen, er det jo ganske naturlig å vinkle på nettopp dette, mener Ramnefjell og legger til:

– Når det gjelder Linnea Dale er hun en artist vi har skrevet mye om fordi hun er svært talentfull, det samme gjelder Razika. Jeg er glad for at artister har ulike måter å fremstille seg selv og kunsten sin.

Artikkeltags