Bergensbandet Real Ones har fått både Bylarmpris, Spellemannpris og har Warner Music i ryggen. Likevel har ikke den store hop oppdaget dem på linje med band som Big Bang - som selv beundrer vokalharmoniene til Real Ones.

«First Night On Earth» kan forandre på det, selv om det var flere potensielle allsanger på «All For The Neighbourhood». Låtene vokser ved flere gjennomlytt, og live er jeg ikke i tvil om at de vil treffe publikum i hode og hjerte.

Sjarmerende og slentrende «Who Wouldn't Like» er et vellykket møte mellom bergensk folkpop og amerikansk vestkystpop med herlige harmonier. Og forandrer seg fra en leken refleksjon over hvem som ikke ville vært rik og berømt, til en kjærlighetserklæring her og nå.

Inderlig

Varme «Sister To All» får sprengkraft gjennom Susanne Sundførs inderlige sang over gitarene.

Funky og psykedeliske «Yaya» tar deg med en svipptur til Goa, med en touch av reggae underveis, og er kanskje albumets mest utadvendte låt. Mens fengende «Do It Anyway» er vakker indisk folkpop med Debashish Bhattacharyas gåsehudskapende steelgitar.

«Evolution» får deg på føttene med sine rytmer og sin betagende strengekunst. Og den nynnevennlige jammen «Endless Nights» er som et godt nachspiel som nesten aldri slutter.

«First Night On Earth» gir deg troen tilbake på albumet igjen med sine fengslende musikalske reiser gjennom verden, filtrert gjennom musikerkollektivet fra Bergen. Det tåler å høres igjen og igjen, bobler av livsglede og gir en smak av Real Ones' musikalske rus.

Låter å laste ned: «Who Wouldn't Like», «Sister To All», «Yaya», «Do It Anyway».