Rock og religion

F.v. Svein Aksnes i Scandic Bergen City, Frank Nes i Bergen Live og daglig leder i Salem, Trygve Eiken, vil ha konserter og teater i Salem konferansesenter.

F.v. Svein Aksnes i Scandic Bergen City, Frank Nes i Bergen Live og daglig leder i Salem, Trygve Eiken, vil ha konserter og teater i Salem konferansesenter. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Salem vil bli kulturarrangør, men alkohol på konsertene kan man selvsagt glemme.

DEL

– Vi ønsker stor aktivitet i salen både på dagtid, om kveldene og i helgene. Salem må også tenke butikk. Bygget er dimensjonert for alle typer aktiviteter, sier daglig leder Trygve Eiken til BA.

Bergen Live og Frank Nes rykker torsdag og fredag i neste uke inn med konserten Down By The Riverside – The Blind Boys of Alabama & Preservation Hall Jazz Band. 1250 billetter er allerede solgt.

Dette kan bli starten på et langt og fruktbart samarbeid.

– Konserten blir en prøve for oss, men jeg er veldig trygg på at salen vil fungere. Da vil vi selvfølgelig bruke lokalet både på Bergenfest og til konserter ellers i året. Vi mangler en slik type konsertarena i sentrum, sier Nes til BA.

IKKE ALKOHOL: Salen rommer 700 sitteplasser, 150 av dem på galleri. Det går lett inn 1200 stående. Men på grunn av alkoholrestriksjoner, tror Nes at Salem vil brukes til helt spesielle konserter.

– Det er uproblematisk for oss at det ikke kan serveres alkohol. Vi må bare velge artister med omhu. Down By The Riverside er perfekt i så måte. Vi må tenke et lyttende, sittende publikum primært, så vi vil nok ikke satse tungt på rock'n'roll, sier Nes.

Eiken tror ikke at det blir gitt åpning for alkoholservering i overskuelig fremtid.

– Alkohol er ikke en del av vårt profilvalg, sier han.

Hotell Scandic Bergen City har et langsiktig samarbeid med Salem når det gjelder kurs- og konferansevirksomhet. Også de er positive til utvidet bruk.

– Salen har en kapasitet som mangler i Bergen. Og egner seg flott til kultur. Kombinasjonen med en stor scene, som også har et flygel, og mange konferanser kan være gull verdt. De tekniske fasilitetene her er også gode, sier Svein Aksnes og Asle Prestegard i Scandic Bergen City til BA.

PASSER FOR TEATER: Revyer og teater kan også bli en del av tilbudet, ikke minst fordi byggets beliggenhet er så ideell. Det at salen kan romme 250 flere sittende publikummere enn konkurrenter som Rick's, Logen Teater og Ole Bull Scene, er også en styrke.

– Salem kan fort bli Raske Menns spillearena i Bergen?

– Dette hadde ikke vært meg imot. Raske Menn hadde passet veldig godt inn her, mener Eiken.

Han er sikker på at Salems kjernevirksomhet ikke vil lide på grunn av kultursatsingen.

– Vi har gode løsninger for å rydde inn og ut ting. Det skal jo blant annet være en konferanse på dagtid mellom de to Down By The Riverside-konsertene. Vi har også andre forsamlingsrom på huset, påpeker den daglige lederen.

Artikkeltags