Søndag kveld feirer Rune Larsen seg selv. To utsolgte hus i Grieghallen. Det var i utgangspunktet ikke planen - i hvert fall ikke hovedpersonens.

– Jeg satt og tenkte på det og kom frem til at jeg feiret 50 år som artist. Jeg hadde jo spilt i litt band og andre ting før det, men i 1963 ble jeg for første gang omtalt i avisen med mitt navn, sier Larsen i en myk sofa på Havnekontoret på Bryggen.

TENKTE PÅ OLE BULL SCENE

– Jeg hadde lyst å markere det med en utgivelse og kanskje en konsert på Ole Bull Scene eller Salem, men Stageway (underholdnings- og managementselskap journ. anm.) sa at vi tar det i Grieghallen. Jeg var veldig usikker. Tenk om det bare kommer 300 stykker? Da blir det glissent i Grieghallen.

Men plutselig ble det en ekstrakonsert også og Rune Larsen sier at han er både ydmyk og ikke minst overrasket. Hans karrierevalg har siden han ble kristen i 1969 speilet nettopp troen hans. Spesielt på 70-tallet.

Larsen startet landets første barnegospelkor og gav ut albumet «Barnegospel». Første gang han figurerte som TV-programleder var for programmet «Gospel synger gospels» på midten av 70-tallet.

FIKK MASSE KJEFT

Få år senere kom den første store TV-suksessen med en norsk versjon av det svenske TV-konseptet «Hela kyrkan sjunger» som på norsk ble til «Hele menigheten synger». Men så fikk han kjeft av de kristne.

– I 1977 deltok jeg i Melodi Grand Prix med «Robåt rock». Jeg fikk masse kjeft og brev fra kristenfolket, så jeg var litt spent da jeg deltok i «Skal vi danse» for noen år siden. Det er ikke så mange år siden dans var forbundet med synd.

– Men da fikk jeg bare positive tilbakemeldinger fra de kristne. Det viser vel at tidene har forandret seg og at jeg fortsatt har et trofast publikum som vet at jeg ikke er en light-kristen.

– Hva har du lyst å gjøre fremover, Larsen?

– Jeg skal være ærlig - jeg er mett nå. Men det er en ting som hadde vært veldig gøy; å lage et allsangprogram. Allsang er et fyord i kredkretser, men jeg tror det hadde vært veldig moro.

SAMME GAMLE

Gjennom 50 år som artist innrømmer Rune Larsen at han ikke har utviklet seg veldig som musikklytter.

– Nei, jeg er redd jeg ikke har et veldig hipt svar til deg der. Jeg leter ikke etter nye ting, men hører mye på det jeg alltid har hørt på, som Ray Charles, Ricky Nelson og Sam Cooke, sier Larsen før han stopper opp i noen sekunder.

– Eller vent, Steve Earle var en ny oppdagelse for meg, men så er jo kanskje ikke han så veldig ung og hipp heller.