Samler Bergen

Gunnar «Gest» Greve Pettersen, Jonas «Jesse Jones» Tekeste, Leo Ajkic, Lars Vaular, Girson Dias (A-Laget), Sebastian «Black» Mascall, Tommy «Tee» Flaaten, Rene «Rude Ren» Skar, Helge «DJ Boge» Boge, Stig «Sam» Stene (d-techs), Espen «Area» Drivenes, Mike Tamba og Andrè «Son of Light» Hadeland.

Gunnar «Gest» Greve Pettersen, Jonas «Jesse Jones» Tekeste, Leo Ajkic, Lars Vaular, Girson Dias (A-Laget), Sebastian «Black» Mascall, Tommy «Tee» Flaaten, Rene «Rude Ren» Skar, Helge «DJ Boge» Boge, Stig «Sam» Stene (d-techs), Espen «Area» Drivenes, Mike Tamba og Andrè «Son of Light» Hadeland. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg skjønte tidlig at Bergensartistene hadde sin egen særegne stil, sier Tommy Tee.

DEL

I går slapp produsenten sin nyeste EP løs på brosteinen. Bergens-EPen «No Pain No Profit», med mange etablerte bergensrappere er et faktum. Den er resultatet av et fruktbart samarbeid mellom Tee, Fredrik Wiken (eier av Steez og I.N.I) og Gunnar «Gest» Greve Pettersen – som også er co-produsent på skiven.

– Det var på begynnelsen av 2000-tallet med Freakshow jeg skjønte at Vestlandet virkelig hadde noe for seg. Jeg har alltid likt feelingen og utviklingen har vært konstant, sier han.

MELLOMSTASJON: BA møter Tee og gjengen på La Bottega Italiana, i Gågaten. Tid er alltid relativt når så mange hip hoppere skal samles, men etter noe venting er de fleste plass.

Norges hip hop-gudfar ankom Vestlandet samme dag, sammen med Jesse Jones og Son Of Light. Det resulterte i en vellykket slippfest på Verftet fredag. Kvelden rundet av med en vanvittig samling på scenen. Et kaos med nesten 30 artister.

– Musikken og folkene stemmer overens her i byen, og det er noe det scores høyt på, sier Tee.

Han er i full gang med Tee Productions tre kommende album. Loudmouth Choir, Son of Light og sitt eget «Studio-Time». I mellomtiden dreper han tid med vestlandsrappere.

– Vi har vært litt tilbakeholdne noen år og tatt oss god tid. Nå er det er på tide at vi kommer oss litt ut av studio. En fin mellomlanding her i Bergen med EP, før vi bare kjører på, slår Tee fast.

KOMPROMISSLØSE: Lars Vaular er en av produsentens solide kort. De to skal jobbe sammen på bergensartistens kommende plate.

– Det er veldig fortjent at Lars kommer seg opp nå. Han holder linja og blir ikke desperat med tanke på å få gitt ut musikken sin. Jeg tror nok også at miljøet rundt er viktig for at han skal levere, sier produsenten.

Tee har tro på samarbeidet mellom øst og vest. Det viktige er å gi ut musikken uten altfor mange kompromisser.

– Vi hadde en fin tid i studio med EPen og jobbet bra sammen. Det er veldig givende og inspirerende å jobbe med en som har så mye erfaring, sier Vaular.

– Wiken og jeg planla dette i fjor. Ideen om en bergens-EP ble til et 12-timers maratonløp med 12 artister i studio. Mange kokker og påfallende lite søl.

– Dette er en milepæl for miljøet. Vi har hatt et lite mindreverdighetskompleks overfor Østlandet hele veien, men nå vendes blikket mot Bergen. Prosjektet har ført til et tett samarbeid med Tee, noe vi setter veldig pris på, sier Gunnar «Gest» Greve Pettersen.

Artikkeltags