Schau fullfører Forfall

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

NRK-komikeren Kristopher Schau har i en uke forfalt for det norske publikummet. Fredag ettermiddag fullføres stunt-prosjektet med gjesteopptreden i Fredrik Skavlans "Først & sist".

DEL
Kristopher Schau flyttet sist fredag inn i et butikkvindu på Karl Johan. Der har han spilt Barbie-spill, sett dårlige videoer, lest bøker av Vigdis Hjorth, begynt å røyke, spist gigant-kebab, spist en føflekk, kokt suppe på sokkene sine, spydd av overdrevent fettinntak, fått feber og heteslag og grått for første gang på flere år.

Schau forlater "Forfall"-lokalet 17.40 fredag. Han fraktes i en ambulanse til NRK på Marienlyst og rett inn i studio til direktesendingen av "Først & sist" med Fredrik Skavlan som programleder. Han rekker ikke engang å vaske seg før han møter gjestepanelet som består av Liv Ullmann og Per-Kristian Foss.

Fredag er Kristopher i bedre form og ser enden på forfallet. Han forteller at prosjektet har vært hardere en ventet på nesten alle måter. Både for kropp og sjel.

- Jeg er svimmel, kvalm, har lagt på meg en del, blitt mye slappere i fisken og er ekstremt møkkete, sier Kristopher Schau til nyhetsbyrået Origo.

- Jeg har ventet på den siste dagen med skrekkblandet fryd. Det er jo en innspurt og det forplikter. Samtidig blir det fantastisk å komme ut

EN LITER FLØTE OG 17 EGG
Han kan ikke si hvilke døgn som har vært de verste for hele tiden dukker det opp nye forferdeligheter.

- Inntrykket forandrer seg hele tiden. Det er hele tiden noe nytt som føles verst der og da. Det verste har vært literen med kremfløte, literen med espresso, de 17 egga og røykinga, forteller Schau

Kristopher gleder seg stort til å forlate det trange butikkvinduet i Karl Johans gate. Hans ser frem til å få se tilbake på stunt-prosjektet fra utsiden.

- Det beste blir selvfølgelig å komme ut og kunne se det hele i perspektiv. Å få gjort opp status.

Cupfinalen forrige helg ble en hard påkjenning for Kristopher. Mange overstadig berusede Bryne- og Viking-tilhengere skapte oppstyr utenfor Forfall-vinduet, og Schau sitter igjen med vonde minner fra forrige helg. Blant publikummet i Karl Johan synes han mange av de mannlige tilskuerne har lagd alt for mye leven.

- Jeg har fått et fascistisk forhold til Stavanger og et religiøst forhold til jenter. Guttebarn må tas av dage før fylte 13 år, og det haster, sier Kristopher spøkefullt.

SUKSESS
"Forfall" har vært en gigantisk suksess for NRK. Tilværelsen i butikkvinduet sendes live på nettet og oppsummeres i NRK2 sent hver kveld. TV-sammendraget på NRK2 tirsdag ble sett av 97.000 personer, selv om programmet gikk halv tolv på kvelden. 36 prosent av Norges 20- til 29-åringer så programmet som oppsummerer dagens hendelser i forskningseksperimentet og reality-parodien "Forfall".

NRK er også populær på nettet takket være Schaus sprell i et butikkvindu på Karl Johan i Oslo. Nettsidene til NRK Upunkt hadde torsdag morgen hatt to millioner treff, dobbelt så mye som NRK hadde håpet på i løpet av hele "Forfall"-uken.

Kristopher tilbrakte i 1998 en hel uke i en 1981 Opel Rekord stasjonsvogn i forbindelse med radioprogrammet "XL". Han mener prosjektet "En mann, en bil, en uke" var blåbær i forhold til "Forfall".

- Dette har vært mye, mye verre, men ensomhetstanken og tidsaspektet var likt, forteller komikeren.

- Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er å se meg i speilet.

Artikkeltags