Se Jumpy, Apa og Ted uten masker

Artikkelen er over 4 år gammel

«Vennebyen» spilles uten dukker på Fyllingsdalen Teater, og en skurk truer med å ødelegge julen i forestillingen.

DEL

Stykket med arbeidstittel «Jul i Vennebyen» har premiere på Fyllingsdalen Teater i november. Teatret har kjøpt rettighetene til oppsetningen basert på TV-suksessen fra CreaCon.

– Vi er ekstra spent fordi vi for aller første gang har en produksjon uten dukkene som vi har brukt i scenesammenheng tidligere. Det gir en helt annen mulighet for mimikk og interaksjon med publikum, sier CreaCon-leder Linda Vabø.

– Jeg har en toåring som ble presentert for karakterene, og hun kjente dem igjen, forsikrer teatersjef Jørn Kvist.

Han har også gjort et nytt grep i manus.

– Vi vil introdusere personer du ikke har sett i TV-serien. Handlingen vil foregå i Vennebyen, men det vil være en skurk der som står i fare for å ødelegge julen, forteller han. Da må Apa, Jumpy og Ted trå til.

– Når man skriver for de aller minste kan det bli veldig snilt og udramatisk. Vi lager også forestillingen for de som er blitt syv-åtte år og føler «Vennebyen» er litt barnslig. Det skal være spenningsmomenter for dem, understreker teatersjefen.

ENERGISKE

Ved siden av ham står Marte Næss Iversen i Apas kostyme, Mariell Christensen som Jumpy og Kaja Johannesen som Ted. De smiler, spretter og ler, og gir trøkk til «Vennebyen»-sangen.

– Hva synes dere er spesielt med «Vennebyen»?

– Det er samholdet og den energien, sier Kaja.

– Du blir glad, mener Mariell under hareørene.

– Og du lærer litt om hvordan venner er. At du må være snill og ikke gjøre sånn som Jumpy, erter Marte.

– Han er snill, men klumsete, retter Mariell.

Marte har spilt Annie tidligere.

– Jeg synes Apa virker veldig kul. Han tror han er veldig god til ting, sier musikaltalentet.

REGIDEBUT

Karoline Stemre, som har spilt i både «Katitzi» og «Oliver Twist», hatt roller på DNS og blitt nominert til Amanda for filmen «Vegas», får sin regidebut med oppsetningen.

– Det er mye morsomt i «Vennebyen», vi fikk oss en latter da vi jobbet med manus litt tidligere. Selvfølgelig er det spennende å lage en hel historie med det universet, synes hun.

– Karoline har vært regiassistent på både «Annie» og «Oliver Twist», og er utrolig flink til å få ut det beste av folk, mener teatersjef Jørn Kvist. Han har allerede lagt planer for å bygge Vennebyen med politistasjon og brannstasjon på scenen.

Artikkeltags