I Egil Foss Iversens nyeste bok, «Dødelig tro» går en seriemorder løs i Bergens gater. Men historien er større enn som så.

I bergenserens ferske bok kan en lese om en seriemorder som dreper prostituerte og etterlater bibelsitat risset inn i kroppen. Bedriftsrådgiver og psykoterapeut Theodor Solomonsen blir motvillig dratt inn i saken.

– Det ble naturlig for meg å legge handlingen til Bergen ettersom jeg selv er fra Bergen. I tillegg ble min første bok, «Ørnens skygge», godt mottatt i Bergen. Det ble belønnet med å legge neste boks handling i byen, og det vil jeg fortsette med i de fire neste bøkene, sier Iversen. Han har bosatt seg i Sandnes.

PROSTITUSJON OG KORRUPSJON

Det er ikke bare prostitusjon som blir satt på agendaen i «Dødelig tro». Saken er langt større enn som så, og forfatteren avslører at det også blir fokus på korrupsjon i det offentlige, utro politikere og menneskehandel.

– Jeg ble påvirket en del etter å ha lest artikler om bistandspenger og støtte til utlandet. Hvor forsvinner pengene hen? En har jo saken med SOS Rasisme, og artiklene fra i fjor da politikerne ga bistand til organisasjoner de selv var medlem i, forklarer Iversen.

Etter å ha lest seg opp på sakene, bestemte han seg for å flette det inn i sin nyeste bok.

Det som først tilsynelatende handler om drap på prostituerte med religiøs tilknytning, tar en vending til Kongo. Mens politiet er sikre på at alle ofrene er prostituerte, må Solomonsen overbevise dem at det ene offeret slett ikke er prostituert.

– Politiet har tidlig siktet seg inn på en mistenkt som har ytret seg om prostitusjon og religion på nettet, men Solomonsen private etterforskning drar i en helt annen retning, avslører krimforfatteren.

LIKHETSTREKK

Boken utspiller seg ikke bare i Iversens hjemby, han har mer til felles med hovedpersonen. Forfatteren er nemlig utdannet drifts- og markedsøkonom, og har tilleggsutdannelse innen organisasjons- og kommunikasjonspsykologi, adferdsanalyser og personlighetspsykolog. I tillegg driver han eget firma innen bedriftsrådgivning og HR. Hovedpersonen i «Dødelig tro», Theodor Solomonsen, er bedriftsrådgiver og psykoterapeut.

– Hehe, det er helt tilfeldig at Solomonsen har samme yrke som meg, men det er greit å velge en hovedperson du har et visst forhold til, sier Iversen og ler.

FLERE BØKER I VENTE

Foreløpig har krimforfatteren bare fått ros for sin nyeste bok, og den er langt fra det siste en får høre fra Theodor Solomonsen. Fire bøker til er planlagt.

– Det er uten tvil krimbøker jeg skriver, men de er ment for å underholde. Neste bok håper jeg kommer til jul, i alle fall til neste påske. Og påske er jo en fin tid til å gi ut krimbøker, slår Egil Foss Iversen fast.

I tillegg til «Dødelig tro» har bergenseren tidligere gitt ut bøkene «Det sitter i hodet», «Hverdagsfilosofi» og «Ørnens skygge».