Sissel selger ut

Artikkelen er over 14 år gammel

Sissel Kyrkjebø opplever kun utsolgte konsertsaler i USA i sommer med symfonien «Lord Of The Rings». - Dette hadde passet i Grieghallen, sier manager Arne Svare til BA.

DEL

– Sissel har vært med på 20 konserter siden starten i Antwerpen i april. I sommer har de fylt konsertsaler i USA, sist med fire konserter i Seattle nå i helgen, sier manageren.

«Lord Of The Rings Symphony: Six Movements For Orchestra and Chorus» er en gigantisk satsing som involverer symfoniorkestre og store kor. Til sammen er det opp til 200 mennesker på scenen.

Hjernen bak er komponist og dirigent Howard Shore, som skrev all filmmusikken til den berømte trilogien «Ringenes herre». Han har også vunnet Oscar to år på rad med denne musikken, inkludert låten «Into The West» – som i filmen blir sunget av Annie Lennox.

– Sissel synger denne låten i sceneversjonen, samt «Gollums Song» og en del allsang. Totalt er hun med i 15 minutter helt mot slutten, sier Svare.

POSITIV PR

Amerikanske anmeldere flommer over av superlativer. Og publikum fyller saler som tar opp til 10 000 mennesker.

Sissel er med på de konsertene som Howard Shore selv dirigerer. Neste gang blir tre show i Pittsburgh fra 29. juli.

– Foreløpig siste dato er 8. oktober i Chicago. Sissel hopper av og på turneen. Blant annet skal vi til London og Tokyo.

– Hadde ikke dette vært noe for Grieghallen?

– Helt klart. Men det er en fryktelig svær og dyr produksjon. Foreløpig er det ingen planer, sier Svare.

Sissel Kyrkjebø slapp sitt siste soloalbum «My Heart» i USA i vår, med påfølgende konserter og intervjurunder. Svare føler ikke at «Lord Of The Rings»-turneen vil forvirre amerikanerne.

– Tvert om. Dette blir mer en «teaser» for pressen. «Ringene herre» er jo større enn livet. Dermed er det kult at Sissel assosieres med filmen og musikken. Rett og slett positiv PR. For i USA kan en artist ikke få nok oppmerksomhet.

– Skjer det noe nytt med solokarrieren?

– Ikke nå. Vi selger mellom 500 og 1500 plater i USA hver uke. For tiden pendler hun mellom Danmark og USA. «Lord Of The Rings»-konsertene gir oss gode muligheter til å drive PR på egenhånd. Det utnytter vi, sier Svare.

HOLLYWOOD

En annen utstillingsvindu for Sissel i høst, blir storfilmen «Vanity Fair». For der synger hun hovedlåten «She Walks In Beauty», basert på et dikt av Lord Byron.

– Det var en mulighet som dukket opp borte i USA. Og det er lenge siden vi var i studio, sier Svare.

«Vanity Fair» bygger på en klassisk roman av William Thackeray og handler om en fattigjente på 1800-tallet som stiger på den sosiale rangstigen.

Populære Rheese Witherspoon har hovedrollen, mens indiske Mira Nair har regissert filmen som får premiere 1. september.

– Karrieren går veldig fint for tiden, mener Arne Svare.

Artikkeltags