Skal lage blodig vikingfilm fra Bergen

Her er en av tegningene som brukes i salgsarbeidet på «Viking Vampyr».

Her er en av tegningene som brukes i salgsarbeidet på «Viking Vampyr».

Artikkelen er over 6 år gammel

Bergensselskapet Madmonkey skal både lage en bloddryppende vikingfilm og en frekk TV-serie i «Girls»-land.

DEL

Denne uken fikk selskapet med base på Torgallmenningen flere hundre tusen kroner i utviklingsstøtte fra Vestnorsk Filmsenter.

«Viking Vampyr» blir heidundrende skrekk. Utgangspunktet er en realityserie, «Valhalla», der deltagerne skal leve som vikinger på stedet hvor vikingkongen Eirik Blodtann en gang styrte og ligger begravet.

Men ingen vet at kongen har blitt til en vampyr, som har ventet i tusen år på å bli satt fri.

TIL BERLIN

– Alle etterspør norske vikingfilmer. Og på det internasjonale markedet er vampyrer det hotteste. Her forenes begge deler. Vi har fått veldig god respons utenlands, særlig fra Tyskland. Derfor skal vi nå skrive ferdig et manus som presenteres på filmfestivalen i Berlin i februar, sier produsent Einar Loftesnes til BA.

Kjersti Rasmussen og Kjersti Steinsbø skriver manuset på filmen som også fikk mye oppmerksomhet i Cannes i mai.

– Målet er innspilling i 2014, enten ved Sognefjorden eller Hardangerfjorden. Dette blir skikkelig lavbudsjett. Vi er dialog med flere regissører, hevder produsenten.

FREKK TV-SERIE

MadMonkey fikk også utviklingsstøtte til TV-serien «Ingen retur», som skal spilles inn i Bergen. Den handler om 34 år gamle Sofie som blir gravid på første date med Håkon. Hun elsker livet i storbyen med fester og moro døgnet rundt. Samtidig skal hun etablere seg som husmor på landet.

– Dette blir en komisk dramaserie over ti episoder for TV, trolig en av nisjekanalene. Vi tenker en kombinasjon av «Girls» og «Sex og singelliv». Det er allerede spilt inn en promo som mange har tent på. Nå etterlyses det et ferdig manus. Det antar vi blir ferdig i mai, sier Loftesnes.

Seriens skaper er Ina Lerner Grevstad. Kollegaene hennes i Kompani Krapp blir også med foran kamera.

– Vi håper å få på plass et budsjett i 2014 og spille inn i 2015, sier produsenten.

Artikkeltags