Skal utvikle kunstprosjekt

Kjersti Berge (12.10.2006).

Kjersti Berge (12.10.2006). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Kjersti Berge er blitt engasjert i et kunstprosjekt for barn og unge i Bergen.

DEL

Kjersti Berge fra Kvinner på randen har blitt kulturbyråkrat i Bergen kommune. I hele 2008 skal hun utvikle det flerkulturelle kunstprosjektet «Fargespill».

- Jeg er prosjektleder i 40 prosents stilling. Har ansvaret for alt det administrative. «Fargespill» har vokst seg stort, så det er mye å gjøre, sier Berge til BA.

Kunstprosjektet «Fargespill» ble startet av Ole Hamre, Sissel Saue og Hilde Sol Erdal i 2004 med basis i miljøet på Nygård skole.

ILDSJELER: De tre ildsjelene har fremdeles det kunstneriske ansvaret for forestillingene, som engasjerer nærmere 70 barn og unge fra 19 forskjellige land.

I forbindelse med FNs mangfoldsår er «Fargespill» nå etablert som et fireårig kunstprosjekt i regi av Bergen kommune. Derav stillingen til Berge.

2. februar blir forestillingen «Fargelys» spilt to ganger på Ole Bull Scene.

VILLE PRØVE NOE NYTT: - Det er veldig kjekt å kunne bruke de små grå til noe annet enn det jeg er vant til. Jeg hadde lyst å prøve noe nytt for en periode, i tillegg er dette et utrolig tøft prosjekt, mener Berge.

Hun har ansvaret for økonomien, skal lage budsjetter, skaffe sponsorer og tilrettelegge alt det praktiske.

- Det er kjempedyrt å lage forestillinger, så vi trenger penger i kassen. I denne rollen må jeg gjøre alt det jeg fikk andre til å gjøre i forbindelse med Kvinner på randen, smiler Berge, som foreløpig er ansatt i stillingen for ett år.

Artikkeltags