- Skjelver litt i buksene

Oddvar Torsheim sier han holder seg frisk ved å være kreativ. I kveld er han i semifinalen i «Norske Talenter» på TV 2. ¿ Jeg er nervøs og skjelver litt i buksene, men det er helt vanlig for meg, det, sier 69-åringen.

Oddvar Torsheim sier han holder seg frisk ved å være kreativ. I kveld er han i semifinalen i «Norske Talenter» på TV 2. ¿ Jeg er nervøs og skjelver litt i buksene, men det er helt vanlig for meg, det, sier 69-åringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Oddvar Torsheim lover å trykke til i kveldens semifinale i "Norske Talenter".

DEL

Allsidige og snakkesalige Torsheim har gjort mye forskjellig i sitt lange liv som kunstner. Han er både maler, sanger, dikter og forfatter, og har gitt ut diktsamlinger og plater.

Samfunnskritikk er alltid et viktig element i det han gjør, også ved å delta på "Norske Talenter".

Å være original er viktig for den spreke artisten.

- Jeg synger på den måten jeg snakker, det er nynorsk. Østlandet og Vestlandet er to forskjellige land, det! De i Oslo syntes nok jeg var eksotisk, østlendingene skjønte jo ikke hva jeg sa og på TV måtte jeg tekstes.

DIALEKT: I kveld synger den 69-årige multikunstneren "Lov meg det no", en kreativ oversettelse av Beatles-sangen "Love me do" som Per Kristian Indrehus har bearbeidet melodien til.

Sangen har Torsheim virkelig gjort til sin egen, med originale og lokale tekstlige vendinger.

- Vi er ikke fra Chicago eller USA, er vi? Vi må synge om det som er nærme oss, og vi må synge på dialekten vår. Ikke prøve å være dårlige kopier av Whitney Houston. Det er jo Sunnfjord som jeg kan noe om, jeg må jo bruke det som er her. Og så skal du nok se at det fortsatt er talent i meg, i alle fall litt.

UTFORDRER VANER: Halvkopier har ikke Torsheim mye til overs for. Han vil lage sin egen musikk og bruke sine egne lyder. Å leve et strømlinjeformet liv er ikke noe for ham. Han vil utfordre vanetenkningen rett og slett.

- Jeg får vel prøve å lage skandale på et vis, og det tror jeg nok at jeg skal klare. Jeg er nervøs og skjelver litt i buksene, men det er helt vanlig for meg, det! Men som jeg pleier å si: Frykt ikke og flukt ikke. Det er viktig å trøkke til der du er!

SJARMERTE JURYEN: Maleren og sangeren som nå bor i Førde, var bare én av mer enn 500 som stilte opp da det var «Norske talenter»-audition i Bergen i januar.

- Jeg fikk spørsmål om jeg ville delta. Sunnfjordinger er beskjedne de vet du, men en må jo stille opp. Går det så går det, sa han til BA da.

Artikkeltags