Søket går inn i en ny fase

PLANLEGGING. Overetasjen i lokalene til Capello bar i Marken har vært base for koordineringen av leteaksjonen. Venner, slektninger, bekjente og øvrige frivillige har siden forsvinningen 1. mai samlet seg for å søke spor etter den 24 år gamle bergensmusikeren Per Kristian Slåttli. Fra venstre Sebastian Uthaug, Selma Stang, Rudi Bakken og Christian Lundberg er optimistiske.

PLANLEGGING. Overetasjen i lokalene til Capello bar i Marken har vært base for koordineringen av leteaksjonen. Venner, slektninger, bekjente og øvrige frivillige har siden forsvinningen 1. mai samlet seg for å søke spor etter den 24 år gamle bergensmusikeren Per Kristian Slåttli. Fra venstre Sebastian Uthaug, Selma Stang, Rudi Bakken og Christian Lundberg er optimistiske. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Letemannskapet må finne seg nytt oppholdssted, men søket etter musiker Per Kristian Slåttli fortsetter.

DEL

Lokalene i Marken, som frem til nylig huset Capello bar, har den siste uken vært base for leteaksjonen etter 24 år gamle Slåttli.

Fiolinisten, som er kjent fra band som Forza og Young Dreams, ble sist sett i området ved Gamle Bergen sent mandag 30. april. Han ble meldt savnet fra Sandviken sykehus like før midnatt, og det har siden pågått en intensiv aksjon for å spore opp musikeren, ledet an av familie, venner og bekjente.

– Politiet har vært med å gjøre søk i området rundt Sandviken og Gamle Bergen der PK sist ble sett, forteller familievenn Christian Lundberg.

Snart 800 mennesker har vist sitt engasjement gjennom aksjonens side på Facebook.

– Vi har fått tips om observasjoner som gir oss grunn til å være optimistiske, bekrefter Lundberg.

NYE LOKALER

Gjennom sosiale medier og gateaksjonering er forsvinningssaken spredt i hele bergensområdet, og alle som ønsker å bidra ønsker velkomne til lokalene i Marken. Fra mandag av må venner og frivillige som søker etter bergensmusikeren finne seg et nytt sted å være.

– Huseier har vært svært medgjørlig og latt oss være i lokalene en uke lenger enn opprinnelig planlagt, men nå må vi finne oss et nytt sted, forteller Anja Bakken Hellesøy.

Hun mener det neppe blir noe problem å holde intensiviteten i letearbeidet oppe grunnet dette.

– Hver dag er over hundre mennesker innom for å bidra, enten ved å være med på letingen, lage plakater eller komme med mat og varme klær, forteller Hellesøy.

DØR-TIL-DØR-AKSJON

Søndagen skal brukes til nærmere undersøkelse av konkrete tips. Tidligere har det blant annet blitt gjennomført omfattende organiserte søk med dørbanking og leting i Sandviken.

Totalt har snart 800 mennesker lovet å bidra gjennom aksjonens side på Facebook. Aksjonsleder Rudi Bakken forteller at engasjementet som vises og bidragene som gis gjennom sosiale medier er uvurderlig for leteaksjonen.

– Dette er Facebook på sitt beste.

– EN LOJAL VENN

Av hensyn til Slåttlis nærmeste ønsker de ansvarlige for leteaksjonen å holde detaljer rundt tipsene de har fått inn for seg selv inntil videre.

– Vi har som sagt grunn til å være optimistiske, og det kjennes godt. Vi håper å få ny og viktig informasjon utover dagen i dag, og vi vil jobbe med å spre ordet og undersøke tips vi har fått inn til nå, sier Lundberg.

Det arbeides også med å få tilgang på videoopptak fra bedrifter i området rundt Sandviken.

Artikkeltags