Bergenseren Dolk opplevde en enorm pågang etter 500 silketrykk som ble lagt ut for salg onsdag. De ble revet bort.

– Du kan sammenligne det med å kjøpe konsertbilletter til en stor konsert. Det gikk svært raskt og var ekstremt stor pågang. Folk sitter fra flere verdenshjørner og kjøper akkurat når vi ligger ut disse trykkene, sier Morten Landmark som er daglig leder i Handmade Posters i Bergen.

Kunstsamlere i Norge, England, USA og Japan var bare noen av de som sikret seg Dolk-verk onsdag.

Bak kunstnavnet Dolk skjuler det seg altså en verdensberømt grafittikunstner fra Bergen. Han begynte med gatekunst, eller streetart, i Bergen i 2003, i samme sjanger som engelske Banksy. I dag er han ettertraktet blant kunstsamlere verden over.

TEKNISK TRØBBEL

Etter litt teknisk trøbbel la kunstformidleren hmp (handmadeposters) ut 250 silketrykk av verket «Toy» og det tilsvarende antallet av «Winner». Begge signert grafittikunstneren Dolk. Verkene ble solgt for 250 pund per stykk, drøyt 2238 norske kroner.

– Vi ønsker å presisere at dette ikke er raske penger, det er veldig mye arbeid som ligger bak både for oss som trykker dette og for kunstneren. Det virker ekstremt der og da, men det er masse jobb som ligger bak, sier Landmark.

De totalt 500 silketrykkene er trykket med ti farger og ifølge Landmark har det vært en utfordrende jobb.

– Disse trykkene var veldig avanserte å gjøre. Silketrykk er et veldig analogt medium og det er masse å tenke på når man trykker dem. Det tok litt tid før vi fikk dem slik vi ville.

RESERVERT FOR GALLERIER
Alle eksemplarene er imidlertid ikke solgt, noen få er reservert for gallerier som Dolk ønsker å vise silketrykkene i.

BA har forsøkt å komme i kontakt med Dolk for å få kommentarer til denne saken, uten hell.