7. mars i fjor skrev BA om kunstformidleren hmp (handmadeposters) som la ut 250 silketrykk av Dolk-verkene «Toy» og det tilsvarende antallet av «Winner» for salg. Verkene ble solgt for 250 pund per stykk, drøyt 2238 norske kroner, og ble revet bort på drøyt to minutter.

KJØPERE FRA MANGE LAND

– Du kan sammenligne det med å kjøpe konsertbilletter til en stor konsert. Det gikk svært raskt, og det var ekstremt stor pågang. Folk sitter fra flere verdenshjørner og kjøper akkurat når vi legger ut disse trykkene, sa Morten Landmark, daglig leder i Handmade Posters, den gang.

Les mer: Derfor valgte Dolk Oslo.

I løpet av ti minutter tirsdag morgen solgte Dolk to forskjellige versjoner av verket «Evolution» og et 65 x 65 centimeter stort trykk av «Crown». Totalt var det 545 trykk som ble lagt ut for salg.

De dyreste trykkene som ble solgt kostet 900 pund. De som kjøpte Dolk-verk tirsdag morgen er fra store deler av verden.

– I synkende rekkefølge så er det Norge, England, Japan, USA, øvrige land i Europa, USA og Australia, opplyser Landmark til BA.

Les mer: Auksjonerer bort Dolk

NÅR STILLER HAN UT I BERGEN?

BA gjorde et intervju med gatekunstneren i forbindelse med hans første soloutstilling på Oslo-galleriet OSL Contemporary i september 2011. Da snakket han om å stille ut i Bergen, som han ennå ikke har gjort, bortsett fra på fellesutstillingen BGO1 i regi av Bergen Kunstmuseum for snart tre år siden.

– Selvfølgelig hadde det vært fett å stille ut i Bergen. Det blir definitivt en utstilling i Bergen i fremtiden, men jeg leter etter et stort nok lokale. Jeg vil lage store malerier rett på veggen inne i et lokale med mye soul. Vi får se hva som dukker opp, sa Dolk.