Spiller med dødsenergi i Bergen

Skambankt spiller på Ole Bull Scene 18. februar.

Skambankt spiller på Ole Bull Scene 18. februar. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Konsertaktuelle Skambankt rocker med dødsenergi i «Død snø 2» på norske kinoer. Energien tar de med til Ole Bull Scene.

DEL

– Vi har spilt to helger nå. Møtt mye entusiasme. Bandet har også øvd masse på forhånd - har lave skuldre. Det er godt å pøse på med med vreng i gitaren igjen, sier Terje Winterstø til BA.

FØRSTEPLASS

På grunn av det intense programmet til Kaizers Orchestra de siste årene, ble Skambakt lagt på is. Men nå er de tilbake med et brak. Combackalbumet «Sirene» havnet rett på førsteplass på VG-listen. Winterstø og co. kunne puste lettet ut. De var ikke glemt.

– Førsteplassen gjorde godt. Sist gang, med «Søvnløs» (2010), havnet vi på andreplass, bak «Melodi Grand Prix Junior». Vi tar ingenting for gitt.

– Hva er på konsertmenyen i Bergen i morgen, tirsdag?

– Vi kjører en slags «best of»-kavalkade med låter fra alle platene. Vi øver alltid inn en masse låter, men man finner fort en stamme som fungerer. Fansen har også forventninger. De vil vi gjerne innfri, sier Winterstø.

DØD SNØ

Skambankt spilte i Alta i helgen. Der fikk de også med seg en privat visning av «Død snø 2». Låten «O Dessverre» fra «Hardt Regn» er med i en sentral scene.

– Kul film. Jeg ser ikke mye splatter, men denne likte jeg veldig godt. Den var veldig morsom og lyden var kanon. Vi godkjente scenen før vi sa ja. Det er når den amerikanske Zombie Squad bestemmer seg for å reise til Norge for å ta knekken på zombiene.

– Filmen er solgt til USA og en rekke andre land?

– Jeg tror ikke det vil føre til noe spesielt for Skambankt, men det er kult at musikken kan brukes i filmsammenhenger, sier Winterstø.

KAIZERS-PAUSE

Han var den i Kaizers Orchestra som aldri bodde i Bergen. Som innebar mange turer oppover langs kysten da bandet var i startgropen.

– Bergen har alltid vært en av favorittbyene å spille i. Skambankt spilte også på Ole Bull Scene sist. Høy stemning.

– Noe nytt med dvalen til Kaizers?

– Nei. Spør meg om åtte år, sier han og ler.

Skambankt skal gjennomføre 27 konserter på den pågående turneen. I sommer blir det 20 festivaljobber.

– Høsten er ikke planlagt, men når Skambankt først har sagt a, må vi følge opp.

Artikkeltags