• Josefin Winther
  • Garage
  • Konsert

Med stålkontroll og enorm scenetilværelse overbeviste singer songwriter Josefin Winther om at hun behersker alt fra akustiske låter til melodiøs pop/rock med høyt energinivå.

OVERBEVISTE MED «THE BEGINNING»

Artist og låtskriver Josefin Winther har rukket å opparbeide seg et godt rykte som musiker i Bergen. Med sin unike stemme klarer hun å trollbinde publikum til å virkelig få kjenne på hva hun prøver å formidle i låtene sine. En kan uten tvil argumentere for at artisten er langt fra endimensjonal. Med låten «The Beginning» synger hun med en så sarthet at du nærmest kan oppleve selv hva hun formidler. Dedikert til lillesøsteren med en akustisk vri satte særpreget på låten, som uten tvil var et av høydepunktene fra konserten.

Med låter som «Wait for your time» og «Big» overbeviste bergenseren om at det var ingen tvil om at hun er i sitt rette element. Med de energiske låtene viste Josefin publikum gleden av å være på scenen. Konserten besto derimot ikke bare av høyt energinivå og rocka låter. «A break from it all», en vuggelåt skrevet i Island, sørget for et variert innhold, samtidig som hun fikk visst frem sin unike og karakteristiske stemme.

HAR NOE Å LÆRE CARL ESPEN

Stemmen er langt fra det eneste Josefin kan skryte av. Artisten skrev låten «Silent Storm», som sendte fetteren Carl Espen Thorbjørnsen rett til topps i norske Melodi Grand Prix.

Det var ingen tvil om at en stor del av publikummet var fornøyde med å få MGP-vinneren på scenen som gjest. Og de fungerte godt sammen. Men når en har en svært erfaren og scenevant artist sammen med en relativ fersk vokalist på scenen, vises det. Til tider ble det tydelig at å stå på scenen var ikke noe Carl Espen hadde årevis med erfaring av.

Mens Josefine hadde en slags udefinerbar makt over publikum og scenen, var Carl Espen på sin side låst til mikrofonen, sin redning. Etter tre låter sammen skulle jeg ønske MGP-favoritten hadde fått et lynkurs av kusinen i scenetilværelse. Så overrasket han derimot, og til de grader. I coverversjonen av «Hotel Yorba» av The White Stripes, var det som natt og dag. Med ett så en Carl Espens glede over å stå på scenen med kusinen, og det var herlig å se også han senke skuldrene, la musikken gå sin gang og nyte tiden. Akkurat dette skulle en sett mer av fra Carl Espen.

SKAPTE NYSGJERRIGHET

I forkant av konserten annonserte Winther til BA at publikum ville få en smakebit av hennes nyeste låter, og artisten holdt avtalen. Det var spennende å høre hva hun har jobbet mot i det siste. Lydmessig sett vitnet «The shit you pulled before» om en mer moden utgave av Winther, samtidig som at særpreget i stemmen hennes var blitt dempet. Og det en smule for mye. Hun bekrefter uten tvil hennes gode rykte som låtskriver, men dessverre forsvinner en viktig del i hennes nyeste låter - nemlig det unike og karakteristiske ved artisten - stemmen. De nye låtene viser at Josefin virkelig trives på scenen og det skaper stor nysgjerrighet over hva som vil komme videre fra artisten. Jeg håper derimot hennes unike stemme får fortsette å sette preg på kommende låter.