Stor platekontrakt for Aurora Aksnes (18)

Aurora Aksnes var en av artistene som sto på scenen under Den Elleville Festen IV.

Aurora Aksnes var en av artistene som sto på scenen under Den Elleville Festen IV. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Aurora Aksnes fra Os har inngått storkontrakter.

DEL

Hun er bare 18 år, men nå kan hele verden ligge for hennes føtter.

I dag ble nyheten sluppet. Aurora Aksnes har inngått platekontrakter med plateselskapene Decca i Europa og Glassnote i USA. Det var BT.no som var først ute med saken.

BA snakket med en fornøyd manager Geir Luedy tirsdag ettermiddag.

– Vi har jobbet med dette i noen måneder. Dette er svært, påpeker han.

Den unge artisten hadde sitt definitive gjennombrudd under Bylarm i mars. Sekserne på terningen haglet etter konserten hennes på Herr Nilsen i Oslo. Både Dagbladet og VG ga full pott og det ble snakket om at «en ny stjerne har blitt født».

– Etter Bylarm kom det mye interesse fra flere hold. Vi har ikke skyndet oss. Vi har valgt selskapene ut i fra deres entusiasme for Auroras musikk, men det måtte også passe for henne, sier han.

– Hvor store er disse selskapene?

– Decca er en av avdelingene til Universal. De er kjent for å ha sagt nei til Beatles, og for senere å ha signert Rolling Stones. De er store, det er bare å «google» dem, sier Luedy.

På hjemmesidene til selskapet dukker navn som Andrea Bocelli, Elvis Costello, Pavarotti, Paul Simon, Robert Plant, Sting og Rod Stewart opp.

PRISER

I USA har Aksnes signert med selskapet Glassnote.

– De har vunnet mange priser og grunnleggeren av selskapet har jobbet med artister som Billy Idol og Erykah Badu. Nei, dette er ikke hverdagskost, oppsummerer han.

– Hva er det som er spesielt med Aurora Aksnes?

– Det er bare å se henne på scenen og publikums reaksjon. Hun er en fantastisk komponist, sanger og menneske.

Hovedpersonen selv skal ifølge Luedy være svært fornøyd. Hun kommer med følgende uttalelse til gjennom sin manager:

– Det føles veldig godt å bli trodd på. Jeg er glad jeg har fått sjansen, og nå skal jeg gripe den. Med en gang jeg møtte Glassnote, Decca og Petroleum kjente jeg at det var disse folkene jeg ville jobbe med. Alle delte samme kjærlighet for musikk, og det er det som betyr mest. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med teamet jeg har med meg og lage en fantastisk plate, sier hun.

Artikkeltags